Vattentät stretchjacka

med unik slitstyrka
Arbetsjackor - MASCOT® ADVANCED - 2018
Den 19 Augusti 2018
Stretchtyg är en av de senaste uppfinningarna när det gäller arbetskläder, och användarna älskar det elastiska materialet som ger en helt ny nivå av rörelsefrihet. Nu har MASCOT vidareutvecklat stretchtrenden med denna helt vattentäta jacka i 100 % fyrvägsstretch (17001) som utgör ett perfekt skydd mot vintervädret.
Det specialutvecklade tygets kombination av egenskaper är det som gör jackan så speciell. Det vattentäta materialet (certifierat enligt EN 343) kan sträckas ut åt alla håll och ger ökad rörelsefrihet i alla arbetssituationer. Dessutom är materialet tillverkat i en extremt slitstark polyamid som ser till att jackan håller vinter efter vinter. En fjärde unik egenskap är materialets låga vikt. Utvecklarna har alltså lyckats med bedriften att göra ett material vattentätt, slitstarkt och med stretchfunktion, samtidigt som det endast väger 200 g/m2. Det resulterar i en lätt jacka som är mycket smidig och som följer alla rörelser. Jackan har ett mycket tunt foder så att det lätta yttre tygskiktet kan utnyttjas maximalt. I övrigt har jackan alla detaljer som krävs för en aktiv vardag: Huvan är avtagbar och har ett reglerbart elastiskt snöre, det finns en innerficka med blixtlås, bröstfickor med blixtlås och framfickor även de med blixtlås, samt justerbart elastiskt material i nederkant och hål för tummarna vid handlederna.
Jackan ingår i serien med arbetskläder MASCOT® ADVANCED och finns i fem olika färgkombinationer, bland annat mörk petroleum/svart och mörk marinblå/svart. Jackan finns i storlekarna XS–4XL. Samma jacka finns även med lätt CLIMASCOT®-foder (17035) i svart och mörk marinblå.
17001-411
MASCOT® ADVANCED
  • 01009 - mörk marin/svart 01009 - mörk marin/svart
  • 0918 - svart/mörk antracit 0918 - svart/mörk antracit
  • 0618 - vit/mörk antracit 0618 - vit/mörk antracit
  • 3309 - mossgrön/svart 3309 - mossgrön/svart
  • 4409 - mörk petroleum/svart 4409 - mörk petroleum/svart