Lätt vinterjacka och skaljacka

i stretchmaterial från MASCOT
17001-411 - Skaljackor - MASCOT® ADVANCED
Den 18 Januari 2018
MASCOT slår hål på myten att vinterjackor måste vara tjocka och tunga för att vara varma. Nu lanseras en vinterjacka och skaljacka med mycket låg vikt i ett material med fyrvägsstretch. Jackorna är samtidigt mycket slitstarka, andningsbara samt vind- och vattentäta.

När du arbetar utomhus året runt är ytterkläder som skyddar dig mot väder och vind väsentligt. Många upplever dock att man måste kompromissa med bekvämligheten när man köper en ny arbetsjacka. Därför har MASCOT nu lanserat vinterjackan MASCOT® ADVANCED 17035 och skaljackan MASCOT® ADVANCED 17001, så att du kan få låg vikt, rörelsefrihet och väderskydd i en och samma jacka.

Oöverträffad komfort

De två nylanserade jackorna är gjorda i ett speciellt tyg med låg vikt och som är elastiskt i alla riktningar. Den låga vikten ger bekvämlighet, vilket gör att du kan ha jackan på dig under hela arbetsdagen. Även fodret i vinterjackan har en låg vikt, så jackan känns rent viktmässigt mer som en lätt övergångsjacka. Jackornas stretchmaterial ger optimal rörelsefrihet eftersom tyget följer kroppens rörelser. Jackorna har dessutom en ergonomisk passform samt formskurna ärmar och följer kroppens ergonomi.

Allsidigt väderskydd

Både vinterjackan och skaljackan är certifierat andningsbara samt vind- och vattentäta (EN 343). Detta innebär att du får maximalt skydd mot regn, samtidigt som du blir av med överskottsvärme. Utan andningsbarhet är det stor risk att du blir våt under jackan och därmed kall. Vinterjackan skyddar även mot kyla (EN 342) med hjälp av ett foder av det exceptionellt isolerande materialet CLIMASCOT®.

Funktionella arbetsjackor

Ingen arbetsjacka utan funktionalitet! Därför har båda jackor en extra hög slitstyrka. Alla fickor, utvändiga som invändiga, är utrustade med blixtlås, så att innehållet är säkert. I ribbstickningen vid handleden finns hål för tummarna, vilket innebär att du kan hålla händerna varma samtidigt som du använder fingrarna för precisionsarbete. För synlighet på arbetsplatsen är reflexeffekter integrerade i designen. Speciellt för vinterjackan är att det finns en D-ring på bröstet för ID-kort.