Lätta arbetsbyxor

med 100 % stretch
STRETCH Byxor - Press 2017
Den 13 Juni 2017
Nu revolutionerar MASCOT arbetsklädesbranschen med lanseringen av tre par byxor och ett par knickers med fyrvägsstretch. Men det är inte allt. Hög slitstyrka, en innovativ knädesign och en unik rörelsefrihet är också integrerat.

Det här är inte bara arbetsbyxor. Det är byxor som du inte vill ta av dig. Så bedömde testpersonerna de nya byxorna och knickers som har ergonomi, komfort och slitstyrka för att klara de flesta utmaningar.

Rörelse utan begränsningar

När MASCOT började utveckla de nya byxorna var uppgiften klar: MASCOT ville inte skicka ett par byxor till marknaden, som bara delvis var tillverkade av stretchmaterial. Det skulle vara 100 % fyrvägsstretch, för nu skulle rörelsefriheten för hantverkare tas till en helt ny nivå. Därför sattes arbetet igång i MASCOT:s laboratorium och på utvecklings- och användartestavdelningen. För det räckte inte att tyget var superelastiskt. Det måste också vara mycket slitstarkt. Samtidigt får heller inte den omfattande slitstyrkan göra att benen blir spända, tyget ska också vara superlätt att bära. Under många månader blev materialet utprovat och finjusterat, och resultatet blev precis som önskat. De nya byxorna är tillverkade i ett elastiskt och mjukt material, som har en extraordinär slitstyrka och en låg vikt. Tyget har dessutom en vattenavvisande effekt.

Flexibilitet och ventilation i knäområdet

Testanvändare från hantverks- och byggbranschen har via forskning och produkttester varit nära involverade i utvecklingen av detaljer på de nya arbetsbyxorna. Under forskningsfasen har det särskilt funnits önskemål för knäområdet, där det i synnerhet har efterfrågats flexibilitet och ventilationsmöjligheter. Det har på de nya byxorna resulterat i en knäficksdesign, där också knäfickan är tillverkad i stretchmaterial, så att rörelsefriheten inte begränsas. Dessutom kan knäskydden enkelt tas bort från sidan via ett blixtlås, något som du enkelt och snabbt kan göra medan du har byxorna på dig under arbetsdagen. Blixtlåset på insidan vid knät har också en annan funktion. Det kan öppnas för att därigenom släppa in luft till knäområdet, som annars kan bli särskilt varmt under loppet av arbetsdagen. Dessutom kan de ergonomiskt formade byxbenen regleras med hjälp av en tryckknappsjustering vid foten.

Modell - MASCOT® ADVANCED - 2017 Press
I knädesignen förenar MASCOT slitstyrka och rörelsefrihet. En ny och särskild materialkomposition, som förenar de slitstarka materialen CORDURA®, Kevlar® och Dyneema®, tar knäfickornas slitstyrka till nya höjder.

Starkare än stål

Slitstyrkan ska naturligtvis vara på topp, och där du sliter på tyget mest, ska det vara extra förstärkningar, till exempel på knät. I de nya byxorna har MASCOT utvecklat ett nytt material, som kombinerar CORDURA® och Kevlar® med fibern Dyneema®, som marknadsförs som starkare än stål. Byxorna har dessutom tumstocksficka i CORDURA®, integrerad och avtagbar id-korthållare, verktygsstropp och lårficka med telefonficka med magnetstängning.

Detalj - MASCOT® Byxor - 2017 Press
Man ska självklart välja byxor efter behov. Men här kan du också justera byxorna efter arbetsuppgifternas skiftande behov. Reglera byxorna i benen, ta ur id-kortet och ta enkelt av och på hängfickorna. De avtagbara hängfickorna gör det bland annat enkelt att tömma fickorna på smuts, eller om du vill tvätta byxorna utan att behöva tömma hängfickorna.

En del av något större

Den nya generationens arbetsbyxor är en del av den nya serien MASCOT® ADVANCED. Välj mellan sju färger, med nya färger som petroleum och mossgrön som uppfriskande färger i sortimentet. De tre byxorna finns i tre olika benlängder i ett brett urval av storlekar, och både byxor och knickers har en passform som sitter perfekt på både män och kvinnor.

MASCOT® ADVANCED Arbetsbyxor - Press 2017