Nya favoritshorts

för hantverkaren
Shorts - MASCOT 2016
Den 9 Juni 2016

Receptet på perfekta hantverkarshorts för en varm och sysselsatt arbetsdag innehåller tre ingredienser: en perfekt passform i ett tunt men slitstarkt material, insatser av flexibelt stretchtyg och smarta fickfunktioner.

Slitstarkt stretchtyg är det nya mirakelmedlet för arbetskläder, för en behaglig arbetsdag. Stretchzonerna ger dig stor rörelsefrihet, i synnerhet när du böjer dig ned, sitter på huk etc. På de nya MASCOT® Olot-shortsen är det framför allt i linningen du märker av den stora skillnaden. Stretchtyg på insidan av linningen gör shortsen flexibla och får dem att sitta nära inpå kroppen under alla rörelser. Det fasta tyget på utsidan håller formen och ser till att byxorna inte glider ner på ryggen när du sitter på huk och har fyllt fickorna med tunga verktyg.

I varma miljöer är klädernas komfort helt avgörande. Shortsen innehåller en hög andel mjuk och behaglig bomull (50 %) och är tillverkade i ett tunt men slitstarkt material, som klarar av att bära de många kilona verktyg som kläderna fylls med. Och det finns gott om plats för verktyg och maskiner. Hängfickorna är indelade i många avdelningar i olika storlekar. Den vänstra hängfickan är extra rymlig och kan justeras i storleken. En fiffig detalj är magneterna i botten som man kan lossa för att skapa ytterligare plats för verktyg, spik och skruvar. Lårfickan har en smart magnetlåsning på mobilfickan som sitter ytterst. En särskilt bra detalj är den extra verktygsstroppen som kan tas fram bakom vänster bakficka. Den används ofta för hammaren eller en liten kofot.

Arbetsshorts - 2016 - HARDWEARDe nya shortsen och byxorna i linjen har gott om stretchtyg, så att byxorna kan ge med sig där det behövs. Det gäller särskilt i knäna (byxor) och vid linningen (byxor och shorts).

Slitstyrkan är i toppklass för alla fickorna: Både tumstocksfickan och hängfickorna är tillverkade av slitstark CORDURA®, och båda är förstärkta med Kevlar® i botten. Kevlar® har exceptionellt stickskydd. Det bidrar därför i hög grad till hållbarheten, genom att skydda fickorna där du bär knivar, skruvmejslar och andra verktyg med spetsiga ändar.

De nya hantverkarshortsen är lillebror till hantverkarbyxorna MASCOT® Madrid, som lanserades tidigare i år. MASCOT® Madrid har lite mer av allt: Ännu fler stretchtygsinsatser på insidan av benen och vid knäna, fler delar med hög slitstyrka och extra detaljer som knäskyddsfickor och rymligare lårfickor.

Om MASCOT® Olot hantverkarshorts:

  • slitstarkt, andningsbart material: 50 % bomull, 50 % polyester
  • låg vikt: 205 g/m²
  • färger: vit, svart och ljus kaki
  • innerbenslängd på 29 cm, i flera olika storlekar från C 42–C 68
  • i lager hos din lokala återförsäljare i juni 2016.

Arbetsbyxor - MASCOT® HARDWEAR - 2016Hantverkarbyxorna MASCOT® Madrid är den långa varianten av hantverkarshortsen, för om du t.ex. inte kan vara utan dina knäskydd. Vid knäna finns massor av andningsbart och flexibelt stretchtyg samt ventilation, så att värmen kan släppas ut.