Skydda dig mot solen med överdelar i hi-vis från MASCOT

ManSynlighet och säkerhet i alla branscherHi-vis T-shirt
Den 3 Juni 2021

Arbetar du utomhus när solen skiner? Behöver du vara synlig för omgivningen? Välj T-shirtar och pikétröjor i hi-vis från MASCOT och skydda dig mot solens UV-strålar samtidigt som du är synlig hela dagen.

Undvik att överkroppen bränns av solen när solen skiner. Kläder med UV-skydd ser till att bromsa solens UV-strålar och du skyddar därmed huden. I MASCOT® ACCELERATE SAFE finns T-shirtar och pikétröjor med UV-skydd, hög slitstyrka och god komfort. Överdelarna är tillverkade med polyester på utsidan så att slitstyrkan och färgens hållbarhet förblir bra efter upprepad användning. Insidan är tillverkad av bomull, så att överdelen fortfarande är mjuk att bära.

Uppnå certifierat UV-skydd och hög synlighet

När du väljer arbetskläder som är certifierade enligt EN 13758-2 UPF 40+, är det din garanti för att kläderna skyddar huden mot solens strålar. Särskilt när det gäller överdelar som T-shirtar och pikétröjor är det viktigt att vara noga med skyddsnivån.
Kläder med UV-skydd bromsar bara solen där huden är täckt.

För att vara synlig för omgivningen är det dessutom viktigt att hålla utkik efter EN ISO 20471-certificeringen som visar hur synliga kläderna är: skyddsklass 1, 2 eller 3. Med MASCOT:s T-shirtar och pikétröjor med UV-skydd i hi-vis är det möjligt att uppnå en högre skyddsklass genom att kombinera överdelen med underdelar i hi-vis och därmed samcertifiera kläderna till klass 2 eller 3 enligt EN ISO 20471.

PikétröjaPremiumtvåfärgatHi-vis T-shirtPremiumtvåfärgatrund hals

God passform skyddar huden

Både män och kvinnor hittar alltid en passform som passar hos MASCOT. När kläderna sitter bra är kroppen mer täckt och därmed bättre skyddad. MASCOT:s T-shirtar och pikétröjor med UV-skydd i MASCOT® ACCELERATE SAFE är utrustade med elastiska reflexer som ger dig extra rörelsefrihet. För att göra överdelarna ännu bekvämare för många timmars arbete är sömmen i nacken extra vadderad så att den inte stör dig under dagen.

 

Du hittar T-shirtar (19092-771 och 19082-771) och pikétröjor (19083-771 och 19093-771) med UV-skydd i hi-vis från MASCOT® ACCELERATE SAFE hos din lokala MASCOT-återförsäljare eller på www.mascot.se.