Hur många klädlager

behövs i ditt arbete?
MIX färgerna – och behåll ett enhetligt utseende-Man
Den 12 Oktober 2020
Om man arbetar utomhus i alla väder är det en bra idé att klä sig i flera lager. En termojacka eller termoväst är ett bra alternativ för det yttersta lagret i övergångsperioden och passar utmärkt som isolerande mellanlager under de kallaste månaderna.

Nu när hösten närmar sig är det dags att tänka på om dina arbetskläder håller dig varm och bekväm under hela arbetsdagen. Om du klär dig i rätt lager kan du bli av med överskottsvärmen vid intensivt arbete och samtidigt undvika att blir våt och kall när du sänker tempot. Termokläder med isolerande foder hjälper kroppen att hålla en stabil temperatur under hela arbetsdagen.

Klä dig i lager

Vid fysiskt arbete är det viktigt att kroppen kan göra sig av med svett, så att man undviker att bli våt. En fukttransporterande t-shirt som inre lager är en god start. Många arbetar med växlande intensitet under arbetsdagen och det är därför viktigt att kroppen inte blir kall under perioder med lägre intensitet.

Med en termojacka kan du snabbt ta på dig ett extra lager som utnyttjar kroppens överskottsvärme för att hålla en stabil temperatur. Under särskilt kalla, blåsiga och regniga dagar kan du lägga till ett tredje lager som skyddar mot regn.

Avancerat foder med lätt vikt och hög isoleringsförmåga

MASCOT använder lättviktsfodret CLIMASCOT® Lightweight Insulation, som är tillverkat av polyester, i de flesta termoprodukter. CLIMASCOT® kan pressas ihop och tar mycket liten plats. Det är därför enkelt att ta med en termojacka som sedan enkelt kan stoppas ner i väskan om det blir varmare under dagens gång. Polyester stabiliserar fodret, så att det behåller sina isolerande egenskaper när jackan vecklas ut igen.

CLIMASCOT® är ett andningsbart material som torkar snabbt. Det gör det extra passande till en vardag med växlande arbetsintensitet. Det innebär att kroppen kan göra sig av med överskottsvärme och fukt vid intensivt arbete samtidigt som den håller sig torr och varm under stillastående arbete. Det ger komfort under hela arbetsdagen.

Isolerande västar och jackor för män och kvinnor

I serien MASCOT® ACCELERATE finns termovästar och -jackor med CLIMASCOT®-foder i passformer både för män och kvinnor. Tack vare fodrets lätta vikt känns termoprodukterna lätta att bära och begränsar inte dina rörelser under arbetsdagen.

 

Kvinna MIX färgerna – och behåll ett enhetligt utseende 

Du kan kombinera termoprodukterna med andra produkter i serien eller med resten av MASCOT:s sortiment. Både jackor och västar finns i sex färger: Svart, mörk antracit, mörk marinblå, azurblå, signalröd och gräsgrön. Om du föredrar en alternativ produkt till termojackor och -västar kan även fleecetröjor och stickade tröjor vara ett bra alternativ som isolerande lager, eller som ett extra isolerande lager under kalla dagar.

Man

18015-318 MASCOT® ACCELERATE Jacka med CLIMASCOT®-foder

18065-318 MASCOT® ACCELERATE Vinterväst med CLIMASCOT®-foder

Dam

18025-318 MASCOT® ACCELERATE Jacka med CLIMASCOT®-foder, dampassform

18078-318 MASCOT® ACCELERATE Vinterväst med CLIMASCOT®-foder, dampassform

MASCOT® ACCELERATE