Säkerheten är i topp

när skorna matchar arbetsfunktionen
<p>2020 - MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY -Skyddskängor F0220-902 -Vristskydd</p>
Den 31 Juli 2020
Om du arbetar i en miljö med risk för fallande föremål, tryck eller hala ytor, är robusta skyddsskor särskilt viktigt för din säkerhet. MASCOT:s nyutvecklade skyddskängor ger extra säkerhet mot tryck och slag mot vristen och är ett lämpligt val om dina vrister är särskilt utsatta i arbetet.

För att nå den högsta säkerheten är det viktigt att du väljer skyddsskor efter din arbetsfunktion.

Sulan är avgörande för ditt fotfäste

Om ditt arbete främst utförs i en varierad, ojämn terräng, är det särskilt viktigt att du har ett bra fotfäste. Om du går och står utan att ha full kontroll över balansen när du arbetar, riskerar du lätt att överbelasta både dina ben och din rygg. Står du utan bra fotfäste så ska din kropp dessutom använda kraft till att hålla balansen förutom att utföra arbetet. Var därför alltid uppmärksam på sulan i dina skyddsskor.

Det är skyddsskornas sulmaterial och sulmönster som är avgörande för ditt grepp på underlaget. I MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY lever alla skyddskängorna upp till den högsta standarden för halkhämmande sulor (SRC). Dessutom är sulmaterialet tillverkat av PUR/gummi som är speciellt utvecklat för krävande miljöer och värmebeständigt upp till 300 °C kontaktvärme. PUR/gummi är samtidigt stötdämpande, vilket bidrar till en hög komfort.

Skyddsskor med särskilda egenskaper

I MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY finns robusta skyddsskor. Bland annat de nya skyddskängorna F0220-902, som ger extra skydd mot tryck på vristen och minimerar risken för slag och brott. Vristskyddet är integrerat i kängornas överdel och är designat så att det inte märks när du går eller arbetar. Kängorna har dessutom tåhätta av komposit som varken leder kyla eller värme samt antistatiska, stötdämpande inläggssulor som är mycket slitstarka och som enkelt kan tas ut.

 

MASCOT:s ergonomiska inläggssulor (FT090, FT091, FT092) är certifierade till dessa kängor så att de kan användas utan att kängornas certifieringar upphör att gälla.

 

Skyddskängorna F0220-902-09 finns i lager och kan köpas eller beställas hos MASCOT:s återförsäljare.