Är du medveten om vikten av vristskydd

?
MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY – hög slitstyrka och robusthet Vristskydd. Överdel med extra skydd mot tryck på fotleden, som minimerar risken för slag och brott. Skyddskängor
Den 8 Mars 2021
Finns det risk för fallande och tunga föremål på arbetsplatsen, som kan skada dina fötter? I så fall är det viktigt att dina fötter är ordentligt skyddade. Både tårna och vristen. MASCOT:s skyddsskor och skyddskängor med vristskydd skyddar mot tryck och slag på vristen.

För att skydda dina fötter och nå hög säkerhet är det viktigt att du väljer skyddsskor som passar ditt arbete. I MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY finns nu både skyddskängor och skyddsskor med vristskydd.

Foten är utsatt

Dina fötter transporterar dig runt på arbetet och på fritiden. De är ett oumbärligt verktyg som du ska ta hand om. I och med att fötterna sticker ut från kroppen är de mer utsatta för rullande och fallande föremål än resten av kroppen. Därför är det på flera arbetsplatser också nödvändigt att ta hand om fötterna, inklusive vristen.

Skydda vristen mot tryck och slag

När en byggnad rivs, eller om du svarvar, är det viktigt att hela foten skyddas. Vristskydd ger dig extra skydd och dämpar stötar mot foten från tappade och fallande föremål. Det extra skyddet är integrerat i skornas överdel och designat så att det inte märks när du arbetar. Ett mjukt och bekvämt vristskydd som inte stör varken dig eller ditt arbete. Vristskydd är inbyggt i MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY F0220-902 skyddskängor och F0221-902 skyddsskor.

Skyddsskor med allroundskydd

Tack vare vristskyddet är kängorna och skorna de ultimata skyddsskorna för dig som arbetar med till exempel tung betong och behöver extra skydd. Extra förstärkning i tåspetsen gör skorna väl lämpade för knästående arbete och ger dem en längre livstid. För att skorna ska vara behagliga att gå i är både skor och kängor utvecklade med en stötdämpande mellansula. Skorna och kängorna är både certifierade enligt EN ISO 20345, vilket säkerställer att de uppfyller de krav som ställs när man arbetar inom områden där säkerheten prioriteras.

MASCOT:s ergonomiska inläggssulor (FT090, FT091, FT092) är certifierade till både skorna och kängorna. Därför kan inläggssulorna användas utan att skornas EN ISO 20345-certifiering upphör att gälla.

F0220-902 skyddskängor och F0221-902 skyddsskor finns i lager och kan köpas/beställas hos din lokala MASCOT-återförsäljare.