Vinterjackor med hög komfort och ultimat skydd mot väder och vind

Produkter utvecklade till kvinnor Synlighet och säkerhet i alla branscher Skyddskläder med 100% stretch Vinterjackor – varma MASCOT-jackor med många goda egenskaper 
Den 29 Januari 2021
Ny vinterjacka från MASCOT som har utmärkt synlighet och skydd när du befinner dig i närheten av trafik eller arbetande maskiner. Det särskilda materialet och passformen gör att den känns bekväm hela arbetsdagen och ger dig stor rörelsefrihet. Vintervädret står du enkelt emot med certifierat skydd mot kyla och nederbörd.

Klär du dig i den nya hi-vis-jackan (19035-449) från MASCOT® ACCELERATE SAFE får du certifierat skydd enligt den högsta standarden för synliga arbetskläder. Vinterjackan är godkänd enligt EN ISO 20471 skyddsklass 3, som kontrollerar att användaren är synlig för sin omgivning både i dagsljus och i mörker.

Utformad för att hålla användaren varm

Har man behov av en varm jacka som tål alla slags väder så passar den vind- och vattentäta jackan bra. Både tyg, sömmar och blixtlås är vattentäta. Jackans många detaljer, med t.ex. vindskydd ser till att jackan inte släpper in någon kall vind.

Ett mjukt, isolerande foder av CLIMASCOT® Lightweight Insulation håller kroppen varm, samtidigt som det är lätt och flexibelt. Det gör att du kan röra dig obehindrat i jackan, som följer kroppens rörelser. Jackan är testad och certifierad enligt både EN 342 och EN 343, som ställer krav på isolerande egenskaper och hur väl den står emot nederbörd.

Synlighet och säkerhet i alla branscher Vinterjackor – varma MASCOT-jackor med många goda egenskaper Man

Slut med drag på kroppen

Många upplever att det drar på ländryggen och i nacken vid arbete i vinterväder. Det kan man undvika med 19035-jackan. Vinterjackans nedersta ryggstycke kan förlängas, vilket förhindrar att kall luft tränger in till huden vid arbete på knä eller framåtböjt. Det extra tygstycket hålls på plats i jackan med knappar när det inte används. Dessutom har jackan en extra hög krage, som skyddar nacke och hals mot drag. Det elastiska tyget vid handlederna sluter även tätt.

Huvan ger skydd mot kyla, då mycket värme lämnar kroppen genom huvudet. Det är dock ofta problem med att huvan blåser av. Ett mjukt, elastiskt tygstycke förlänger huvan vid pannan. Med de justerbara snörena kan du dra åt den om huvudet för en perfekt passform. Om du helst slipper huvan kan den tas av.

Jackan har självklart alla praktiska fickor och detaljer som krävs för en arbetsdag med många uppgifter. Jackan finns både i passformer för kvinnor och män. Den är en del av en större serie av synliga skyddskläder där det finns otaliga kombinationsmöjligheter.

 

MASCOT® ACCELERATE SAFE