Nya skyddsbyxor i

100 % stretchtyg
Byxor med maximal rörelsefrihet Tygkvalitet 711 – metervara med hi-vis och fyrvägsstretch 
Den 30 November 2020
Har du maximal rörelsefrihet för varje uppgift på jobbet? Arbetskläder i stretchtyg har blivit en vanlig syn under de senaste åren. Nu kommer även en utgåva med hi-vis i en ny serie av skyddskläder med EN ISO 20471. Seriens byxor ger framför allt en helt ny upplevelse av komfort och rörelsefrihet.

Den senaste lanseringen, MASCOT® ACCELERATE SAFE, erbjuder arbetsbyxor i fyrvägsstretch med certifierad synlighet. Den nyutvecklade och testade tygkvaliteten (711) med certifierad synlighet har varit efterlängtad av många av de som provat MASCOT:s vanliga arbetsbyxor med stretch. Utöver byxornas flexibilitet och låga vikt har de även utformats med ett snyggt och modernt utseende för företag som vill framhäva sin profil genom arbetskläderna.

Nya synliga kläder för alla

I serien finns arbetskläder för både män och kvinnor i tre fluorescerande färger och olika kontrasterande färger. Därmed har företag i alla branscher utrymme att välja olika plagg som matchar både yrke och preferenser.

Optimal komfort

Låg vikt, hög synlighet och komfort kännetecknar de nya hi-vis-byxorna i tygkvalitet 711 i MASCOT® ACCELERATE SAFE. Byxorna är elastiska i alla riktningar och tyget följer enkelt kroppens rörelser, oavsett om arbetet utförs på knä eller stående. Stretchtyget har dessutom en effektiv sammandragningsförmåga, så att byxorna behåller sin passform även efter många användningar. Tyget väger endast 265 gram/m2. Dessutom är byxorna bekväma inifrån och ut, då de har en insida som känns mjuk mot huden och en vattenavvisande yta.

Iögonfallande, sportig design

De certifierade reflexerna på MASCOT:s hi-vis-byxor i tygkvalitet 711 är utformade på ett helt nytt sätt. De är sneda och asymmetriska, vilket ger ett slimmande och mer dynamiskt utseende. Dessutom är reflexerna uppdelade och töjbara, vilket också bidrar till byxornas enastående rörelsefrihet. Satellitmönstret på benen kommer från MASCOT:s kända serie MASCOT® ACCELERATE.

Många smarta detaljer och fickor

Med byxorna i tygkvalitet 711 behöver du inte kompromissa med detaljer och funktioner. Byxorna är utrustade med fram- och bakfickor, knapp för montering av knivhållare samt lårficka med telefonficka.

Knäfickorna är förstärkta med CORDURA® för att motstå slitaget som de utsätts för under en lång arbetsdag. Byxornas knäfickor är dessutom justerbara. Att arbeta på knäna kan vara tufft för din kropp. Därför är det viktigt att knäskydden ligger på rätt plats, så att de kan skydda dina knän ordentligt.

En ny funktion i MASCOT® ACCELERATE SAFE är att materialet på flikarna har en smutsavvisande funktion, så att smuts och damm inte fastnar. Det hjälper till att hålla dina byxor snygga längre.

19031-711 MASCOT® ACCELERATE SAFE – byxor med hängfickor och knäfickor

19479-711 MASCOT® ACCELERATE SAFE – byxor med knäfickor

Du kan enkelt lägga till hängfickor till 19479-711 genom att köpa till MASCOT:s hängfickor 19450-126, som sätts fast med knappar.