Mycket lätta skyddsskor

med smidig mellansula
2019-MASCOT FOOTWEAR MOVE-F0300-909 Skyddsskor
Den 12 April 2019
MASCOT® FOOTWEAR MOVE är en helt ny serie med skyddsskor och -stövlar, som med en mycket låg vikt, modern design samt en innovativ mellansula skiljer sig från tidigare serier. Den låga vikten i kombination med de flexibla sulmaterialen gör skorna extra smidiga och bekväma.

Den nya serien skyddsskor MASCOT® FOOTWEAR MOVE som lanseras denna vår, har ett extra fokus på bra komfort och hög rörelsefrihet. Serien har fem olika skomodeller med olika utseende, färger och olika stängningsmetoder, men i grunden med samma egenskaper.

Innovativa sulmaterial

Seriens kännetecken är den enastående mellansulan i det innovativa och ultralätta materialet Phylon. Phylon-sulan är tillverkad av EVA som via en särskild kompressionsteknik omvandlas till ett fast, kraftigt skum, som med hjälp av luftbubblor ger en extra lätt och elastisk sula. Dessutom har alla skyddsskorna en urtagbar, stötdämpande inläggssula, som skonar rygg och ben mot stötar under arbetsdagen. Det ger en behaglig komfort hela arbetsdagen, även på hårda underlag och efter många timmar av arbete stående och gående.

Extra lätta skyddsskor

MOVE-serien är skyddsskor och -stövlar med mycket låg vikt, från endast 440 gram, vilket ger en stor flexibilitet i alla arbetssituationer samt en bra komfort. Den låga vikten uppnås med hjälp av den speciella mellansulan i Phylon, tåhätta av lättviktskomposit och spiktrampskydd i avancerad specialtextil.

Hög säkerhet

Alla modeller i MOVE-serien är tillverkade med yttersula i naturgummi, som bland annat gör skyddsskorna motståndskraftiga för upp till 300 graders kontaktvärme. Dessutom är skyddsskorna utrustade med hälförstärkning och non-marking-yttersulor, och lämnar därför inte märken på golv eller andra underlag. Alla MOVE-modellerna är ESD-godkända och godkända enligt EN ISO 20345: 2011, skyddsklass S1P eller S3.


MASCOT® FOOTWEAR MOVE kan köpas eller beställas hos MASCOT:s återförsäljare. Skorna finns både med klassisk snörning och med Boa® Fit-system, och flera av modellerna finns både i herr- och damstorlekar.