Legendariska Monza Circuit

i samarbete med internationellt varumärke inom arbetskläder
2019 - Monza Eni Circuit - Racerbil
Den 15 Mars 2019

 Referens: E. Ghidini/Monza Eni Circuit

När säsongen startar på den världsberömda racerbanan Monza Eni Circuit i mars 2019 är det med en helt ny look. Monza Eni Circuit har ingått ett samarbete med den stora europeiska leverantören av arbetskläder, MASCOT, som under de närmaste tre säsongerna kommer att förse de anställda vid Monza Eni Circuit med arbetskläder.

Motorsport har blivit ett viktigt affärsområde för MASCOT, som annars är känt för att utveckla och producera högkvalitativa arbetskläder för yrkespersoner inom olika branscher, allt från handel och byggnation till produktion och industri.

Ett gott rykte och ett starkt engagemang

Klädföretaget har sitt högkvarter i Danmark, men också egna försäljnings- och serviceorganisationer runt om i hela Europa, inklusive Italien, där motorsportområdet nu förstärkts med avtalet med Monza Eni Circuit.

Organisationen bakom den historiska racerbanan, Autodromo Nazionale Monza, har medvetet letat efter en arbetsklädespartner med ett starkt engagemang och en grundlig förståelse för motorsportvärlden. Pietro Benvenuti, chef över Monza, förklarar: ”Monza-banan har alltid haft ett bra rykte inom motorsportvärlden, inte bara tack vare den nästan hundraåriga historien, utan också för engagemanget för de människor som arbetar här.”

En referenspunkt inom motorsportvärlden

”De anställda är första kontakten med kunderna och allmänheten. Det är därför absolut nödvändigt att de effektivt kan kommunicera ut alla värderingar som vårt historiska företag har, med början i den prestigefyllda imagen”, säger Pietro Benvenuti innan han fortsätter: ”Vi vände oss till MASCOT för att uppnå detta mål och bad dem att välja en lämplig klädlinje för våra anställda, som alltid är i farten. MASCOT är på väg att bli en referenspunkt inom motorsportvärlden, och de delar den kontinuerliga jakten på överlägsenhet inom sitt område med oss. Med MASCOT hittade vi omedelbart en partner som producerar ett mångsidigt och högkvalitativt urval av tekniska kläder, lämpliga för alla yrken på racerbanan, från de anställda nere på banan till medarbetarna på kontoren.”

Partners med gemensamma värderingar

På MASCOT är de glada över att ha byggt ett så starkt varumärke inom motorsportvärlden att de kan locka till sig sådana välrenommerade och kvalitetsmedvetna partners som Monza Eni Circuit. MASCOT:s VD, Michael Grosbøl, utvecklar: ”Vi känner oss hedrade att få bli officiell klädleverantör för Monza Eni Circuit, som i nästan 100 år har ställt racerbanan till förfogande för världens skickligaste tävlingsförare och de mest tekniskt avancerade bilarna. Med Autodromo Nazionale Monza har vi en partner med starka traditioner och fokus på hög kvalitet. Det är alltid ett nöje att arbeta med professionella företag, som precis som vi, har höga kvalitetskrav på både kläder och samarbetslösningar. Vi ser fram emot att möta de höga kraven och bidra till Monzas förnyade visuella identitet genom en stark klädprofil under de kommande säsongerna”, säger Michael Grosbøl.

Monza Eni Circuit har valt produkter speciellt från MASCOT:s sortiment av arbetskläder i stretch till sina många anställda på racerbanan, som till exempel evenemangskoordinatorer samt service- och kontorspersonal. Varje år besöker fler än 1,8 miljoner personer Monza Eni Circuit för olika evenemang och motorsporttävlingar, och de många besökarna kommer i framtiden att välkomnas till den historiska racerbanan av danskdesignade arbetskläder.

Pietro Benvenuti - General Manager at Monza Eni Circuit Michael Grosbøl - Managing Director MASCOT
 Referens: Monza Eni Circuit

Pietro Benvenuti, chef över Monza, och Michael Grosbøl, MASCOT:s VD, ser fram emot det framtida samarbetet där högkvalitativa lösningar är viktiga.

Om Monza Eni Circuit

När Monza Eni Circuit byggdes 1922 var det blott världens tredje första specialbyggda racerbana. Racerbanan har genom åren blivit känd som ”Fartens tempel”, och några av de mest legendariska sidorna i historieböckerna om motorsport har kommit till på Monza Eni Circuit. Varje år äger många olika tävlingar rum på Monza. Sedan den legendariska Formel 1-cirkusen startade 1950 har den 5 770 meter långa banan varje år stått som värd för Italiens Grand Prix.

Om MASCOT

MASCOT är en av Europas största privatägda leverantörer av arbetskläder och förser yrkespersoner inom många olika branscher med arbetskläder. Företaget har successivt etablerat sig som ett välkänt varumärke bland annat inom motorsportvärlden, med omfattande samarbetsavtal med Audi Sport i Formel E och DTM, ett lag i Dakarrallyt, DTC i Danmark – och från 2019 finns MASCOT också på Monza Eni Circuit i Italien.

2019 - Ultimate Stretch - jump - Termojacka - Byxor med knäfickor - MASCOT<span>® ADVANCED</span>

Komfort och lång hållbarhet är avgörande när MASCOT utvecklar nya arbetskläder. Den nyaste serien med ULTIMATE STRETCH består av arbetskläder som är så bekväma, att du inte vill ta av dem.

2019 - MASCOT<span>® WORKWEAR -  Monza - logo</span>