Skyddsskor

gör skillnad
Skyddsskor - 2018
Den 5 Juli 2018
Att arbeta i tuffa förhållanden kan vara påfrestande för kroppen. För att undvika att halka, snubbla och ramla är det viktigt att du väljer säkra skor med kyddsegenskaper. Genom att använda noga utvalda skyddsskor kan du fokusera på dina arbetsuppgifter utan att fötterna riskerar att skadas.

Sulan är viktig för din säkerhet

Om du arbetar utomhus i olika väderförhållanden är det extra viktigt att du har ett par robusta skyddsskor. Du bör välja skor som är avsedda att användas i tuffa miljöer. Ett par hållbara kängor i läder är ofta ett bra val. Dessutom bör du se till att ha en sula med effektivt halkskydd för att undvika fall på hala och ojämna underlag. För att avgöra om en sko passar för din specifika arbetsmiljö kan sulan testas i två olika kategorier: glycerol på en yta av stål (SRB) eller tvål på en keramisk yta (SRA), på ett plant underlag och i sju graders lutning. Om sulorna har testats för att klara av olika risktyper kan du koncentrera dig på ditt jobb i stället för att tänka på vilket underlag du arbetar på.

Stryktåliga skyddsskor

Skyddsskorna i produktlinjen MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY uppfyller kraven för både SRB och SRA, och får därmed automatiskt utmärkelsen SRC – den högsta standarden för sulor med halkskydd. Dessutom är PUR-/gummisulor särskilt utformade för svåra miljöer och klarar kontakttemperaturer på upp till 300 °C. Skons multifunktionella gelänk stabiliserar fotens centrala delar och sprider rörelseenergin över hela foten, och minskar därmed belastningen på underbenet. Gelänkets position (under hälen) gör att hälen hela tiden är i kontakt med den stötdämpande ytan, vilket förbättrar fotfästet. Detta är särskilt viktigt när du går på ojämna underlag eller arbetar på stege.

Skyddskängor - MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY - 2018

Skor för särskilda behov

Om ditt jobb kräver extra ankelskydd eller om du behöver en produkt som klarar svårare väderförhållanden kan du hitta skyddsskor som uppfyller dessa behov i produktlinjen MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY. Skyddskängan F0165-902 har ankelskydd i tre lager som absorberar och sprider ut tryck och slag mot vristen, vilket förhindrar obehag och skador från externa stötar. Om du behöver extra väderskydd ska du välja skor med SympaTex®-membran som skyddar fötterna mot vind och vatten samtidigt som det låter fötterna andas.