Pilotjacka

MASCOT® WORKWEAR
Pilotjacka - Grön - 2016
Den 25 November 2016
Pilotjackans historia är lång och stolt. Den användes ursprungligen inom den amerikanska militären och gjorde därefter sitt intåg i modebranschen. Den är känd för att vara en varm och slitstark jacka och hittade därför snabbt sin väg till arbetsklädesbranschen. Den hittade också sin väg till MASCOT, som har gjort pilotjackor i flera generationer. Det senaste tillskottet från MASCOT är en pilotjacka i retrostil som leker med de stolta traditionerna.

Pilotjackan fanns redan bland MASCOT:s allra första lanseringar av arbetskläder på 1980-talet. Framför allt blev pilotjackan MASCOT® Alaska en riktig bästsäljare. Jackan var gjord i vattenavvisande Bearnylon® och är extremt slitstark. I trettio år har den nu visat vad den går för i arbetsklädesbranschen. Den har alltid varit en favorit bland våra många jackor, och finns fortfarande i MASCOT:s sortiment för 2017 i så mycket som sex olika färger. Under senare år har retrovågen gjort att många unga också har fått upp ögonen för denna rejäla jacka med pälsfoder.

En trettio år gammal klassiker

Pilotjackan fanns redan bland MASCOT:s allra första lanseringar av arbetskläder på 1980-talet. Framför allt blev pilotjackan MASCOT® Alaska en riktig bästsäljare. Jackan var gjord i vattenavvisande Bearnylon® och är extremt slitstark. I trettio år har den nu visat vad den går för i arbetsklädesbranschen. Den har alltid varit en favorit bland våra många jackor, och finns fortfarande i MASCOT:s sortiment för 2017 i så mycket som sex olika färger. Under senare år har retrovågen gjort att många unga också har fått upp ögonen för denna rejäla jacka med pälsfoder.

Utgångspunkten för retrojackor

Som utgångspunkt för många retrojackor idag används modellen för bomberjackan MA-1, som utvecklades på 1950-talet. Fodret gjordes i en stark orange färg som syntes tydligt uppifrån, utifall piloten skulle störta. På så sätt kunde piloten vända ut och in på jackan för att signalera till räddningspatrullen var han var. Bomberjackan MA-1 blev väldigt populär, och inte långt efter intåget i det amerikanska luftvapnet blev den tillgänglig för resten av armén och senare även som modeplagg.

Pilotjacka - MASCOT® FREESTYLE - 2016

Ny pilotjacka i retrostil som är stolt över sitt ursprung

Det är bombermodellen MA-1 som har varit inspiration när MASCOT utvecklat sin klassiska pilotjacka. Det finns flera blinkningar till den ursprungliga modellen när man kikar på MASCOT® Riverdale, som pilotjackan heter. En liten logotyp med flygplansvingar, en klassisk passform och ett lysande orange foder tackar diskret för inspirationen till bomberjackan. Men framför allt är det en funktionell jacka som klarar av det dagliga arbetets slitage. Slitstyrkan är hög, bland annat tack vare CORDURA®-förstärkningar på axlarna. Det är också möjligt att trycka en företagslogotyp på ryggen (utan att förstöra fodrets varma egenskaper) tack vare ett blixtlås längst ner på insidan. MASCOT har också rest tillbaka i tiden för att leta yttermaterial och nyproducerat ett material som matchar retrostilen. Fickorna och detaljerna är anpassade till dagens användning, men visar också med sin stil att man har tänkt på ursprunget.

Färgglad serie som gjord för kombinationsmöjligheter

MASCOT® Riverdale är en del av serien MASCOT® FREESTYLE som innehåller produkter med en lite annorlunda och färggladare profil än många av de mer klassiska serierna med arbetskläder. Generellt är produkterna i MASCOT® FREESTYLE gjorda för att kombineras med andra arbetskläder, eftersom de lyser upp bland klassiska arbetskläders mörka färger.
Pilotjackan har under åren använts inom olika subkulturer där den haft en framträdande roll för modet. Men jackan dyker också upp i populärkulturen med jämna mellanrum. I arbetsklädesbranschen har den också haft en självklar plats, och blivit känd som en bekväm och framför allt varm jacka med hög slitstyrka som håller för det dagliga arbetet. Här är pilotjackan MASCOT® Alaska som har visat vad den går för i trettio år.

2016 - Pilotjackor - MASCOT