Skyddsskor med Boa®-stängning

– en ovärderlig hjälp under en hektisk arbetsdag
BOA® Skyddsskor - MASCOT 2016
Den 6 September 2016

Skyddsskor måste ge maximalt skydd, ha högsta komfort och designas för att passa varje arbetssituation. Och det finns många valmöjligheter. Om din arbetsdag kräver att skorna måste på och av flera gånger, eller om du bara är ute efter ett alternativ till den vanliga snörningen, är Boa®-stängningen ett självklart val.

I MASCOTs nya serie med skyddsskor, DYNAMIC, finns det fyra modeller med Boa®-stängning: MASCOT® Petros, MASCOT® Kailash, MASCOT® Tatra och MASCOT® Grofa.

Boa® – när det ska vara enkelt att knyta skorna

Med Boa®-låsningen får du en skyddssko med optimal komfort kombinerat med en snabb snörning av skon. En skyddssko med Boa® garanterar att din skyddssko alltid sitter optimalt på foten. Snurrskivan hanteras enkelt med bara en hand. Skon snöras enkelt och sitter perfekt med hjälp av de rostfria stålsnörena, och kan snabbt och enkelt lossas igen när du behöver ta av dig skorna flera gånger per dag. Snurrskivan kan finjusteras och ger därför en perfekt passform utan några tryckpunkter. De rostfria stålsnörena är enormt starka, och låssystemet står emot vatten, smuts och is.

BOA® Skyddsskor - 2016

DYNAMIC är ett bra val för en aktiv arbetsdag, där passform och säkerhet är prioritet. Utöver Boa®-stängningen har MASCOT tänkt på användarbehov, funktion och arbetssituation i samband med designen av de nya skyddsskorna, skyddskängorna och skyddssandalerna.

Egenskaper hos de nya skyddsskorna från DYNAMIC-serien

Utöver den patenterade Boa®-låsningen och superkomfort med flexibelt spiktrampskydd och gott om plats i den ergonomiskt formade tåhättan, har MASCOT® Petros, MASCOT® Kailash, MASCOT® Tatra och MASCOT® Grofa också ett sportigt utseende och en transparant sula som inte lämnar märken på golv och andra underlag. Dessutom har skyddsskorna behandlats med SILVADUR™, som är antibakteriellt och motverkar lukt i textilmaterial.