Nya arbetsbyxor

för framtidens hantverkare
Fotbollsspelare i arbetskläder - Arbetsbyxor - 2016
Den 22 Februari 2016

De helt nya MASCOT® Adra och MASCOT® Madrid är till för hantverkare som kräver ALLT från sina arbetsbyxor. Byxorna har många fickor och detaljer och en slitstyrka som kan hålla för lite av varje. De har också en komfort i särklass med hjälp av bland annat elastiska områden.

MASCOT® Madrid har hängfickor, medan MASCOT® Adra har CORDURA®-förstärkning för till exempel skruvdragare på framfickan, men annars är de likadana.

Det är en helt ny liga inom byxor för byggnad, som nu kommer till handeln. Byxorna har varit under utveckling under många månader – bland annat tack vare MASCOT:s TESTED TO WORK-program. Denna testprocedur innebär massiva tester av produkterna ute i branscherna, innan de sätts i produktion. MASCOT® Madrid och MASCOT® Adra har därför redan varit ”på jobbet” många gånger i olika hantverksbranscher under testperioden. På så sätt har fickor och passform justerats i minsta detalj av dina kollegor i branscherna. Materialet har dessutom genomgått en rad tester på MASCOT:s laboratorier, så att användaren garanteras den högsta nivån inom till exempel slitstyrka. Dessutom har byxorna många CORDURA®- och Kevlar®-inlägg, som ger extra slitstyrka på utsatta ställen och därmed en lång hållbarhet på hela produkten.

2 Män - Arbetskläder - 2016

Det första som märks när man tar på sig de nya byxorna, är att de är riktigt bekväma att ha på sig. Byxorna är designade med ergonomiskt formade byxben och en formskuren linning, så att de följer alla kroppens rörelser. Dessutom ger de insatta styckena av elastiskt material, särskilt i området omkring knäna, en ökad rörelsefrihet när man till exempel arbetar i knästående positioner. Extra komfort i varma miljöer är uttänkt med ventilationskanaler runt knät, där det ofta är extra varmt, när man har på sig knäskydd.

De många praktiska fickorna, några med magnetstängning, gör byxorna flexibla i användning och passar därmed bra för alla yrkesområden inom byggnad. Lårfickans bakersta utrymme är till exempel utformat för att rymma en mini-surfplatta, och det finns på det hela taget mycket plats för verktyg. Hängfickorna i MASCOT® Madrid är extra rymliga och den vänstra kan utvidgas ytterligare via magneter i botten, som kan lossas för att skapa mer plats.

Detalj - Arbetsbyxor - 2016Tumstocksfickor med Kevlar®-förstärkningar – särskilt motståndskraftiga mot spetsiga och skarpa föremål.
2016 - Detalj - HantverkarbyxorMASCOT® Adra: Hög slitstyrka på framfickor är säkrade med CORDURA®-förstärkningar – särskilt viktigt när fickan används till att hänga maskiner på.
2016 - Detalj - Byxor med knäfickorAv slitstark CORDURA® – med öppning för knäskydd från ovansidan och med lucka så att inte smuts samlas.
2016 - Byxor med knä- och hängfickorKan enkelt förlängas med 3 cm genom att sprätta upp den röda sömmen på baksidan.

Byxorna finns i tre olika benlängder och mängd olika storlekar. Som en ny funktion kan användaren enkelt själv förlänga byxorna med 3 cm genom att helt enkelt pilla upp en invändig söm, till exempel med en kniv.

MASCOT® Madrid och MASCOT® Adra finns hos din lokala återförsäljare från mars 2016. Välj mellan färgerna mörk marinblå, vit, svart, mörk antracit eller kaki.