Skyddsskor

med framtidsperspektiv
Skyddsskor - Press 2014
Den 11 November 2014

Vi har en benägenhet att välja skyddsskor efter vad ögat föredrar. Utseendet säger dock inget om hur fötterna och kroppen kommer att må av att gå i skyddsskorna 8–9 timmar om dagen i flera månader.

Att hitta skyddsskor med bra stöd och effektiv stötdämpning är mycket viktigt. Inte bara på kort sikt för att undvika trötta ben efter en lång arbetsdag på hårda eller ojämna underlag. Utan även på lång sikt så att du inte sliter på ben och rygg i onödan. Det får inte finnas vassa kanter som kan skava invändigt. Fötterna får inte bli för varma. Och så måste stötdämpningen vara i topp. Vi vill egentligen helst att skyddsskorna ska ha samma känsla av stöd och flexibilitet som ett par mode- eller sportskor.

Säkerhet förenad med optimal komfort

MASCOT har antagit utmaningen. Nu lanseras fyra modeller i en helt nyutvecklad serie av skyddskor, där målet är att komma så nära komforten hos sportskor som möjligt. Fokus har legat på att förena högsta möjliga säkerhet med att skapa flexibla och behagliga skor. Serien omfattar två par skyddsskor, ett par skyddskängor och ett par skyddssandaler. Invändigt är alla skyddsdelar och passform lika.

Skyddskängor - 2014

Metallfri tåhätta som inte skaver

Den obligatoriska tåhättan är böjd upp över tårna, där tårna böjs när man sitter på huk. Det betyder att du inte märker av den överhuvudtaget när du arbetar på knä. Tåhättan är helt ny och är gjord av metallfritt kompositmaterial. Eftersom spiktrampskyddet är gjort av textil och öglorna är av plast, är skorna, kängorna och sandalerna helt metallfria. Det är en fördel om du exempelvis ska igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen. Dessutom är metall i sig köldledande och tyngre, så det finns flera fördelar med att skorna är metallfria. Spiktrampskydd av textil är även lättare att böja och följer enklare med i dina rörelser.

Dubbel stötdämpning

Stötdämpningen tillhandahålls genom en dubbel verkan. Både materialet i yttersulan och den nyutvecklade inläggssulan av EVA är stötdämpande. Det speciella är dessutom att det finns stötdämpning i både häl och tår. Bra stötdämpning är viktigt för både ben och rygg. Inläggssulan andas också och har stabiliserande hålfotsstöd. Skorna är ESD-godkända enligt DIN EN 61340-4-3 med den här inläggssulan.

Halkhämmande non-marking-sulor

Enligt den senaste arbetsskadestatistiken är stukningar, vrickningar och sträckningar den vanligast förekommande typen av skada*. Du kan själv minska risken för sådana skador genom att välja säkra och bekväma skor med bra stöd. Dessutom är det viktigt att ha bra grepp på ojämna eller våta underlag. Titta därför efter den högsta klassen inom halkskydd, SRC. Alla MASCOT:s nya skor har provats ut enligt och uppfyller denna skyddsstandard.

Den nya serien med skyddsskor från MASCOT finns i både skyddsklass S3 (en känga och en sko) och S1P (en sko samt en sandal med blixtlås). Alla är utrustade med en slitstark sula av PU/PU som inte lämnar märken (non-marking). Den nya serien med skor kan med fördel användas av ett brett urval yrkesgrupper, exempelvis hantverk, lätt byggnad, transport, lager och logistik.

Press - Skor - 2014