MASCOT sponsrar Jan och Kevin Magnussen

i jakten på Le Mans-pokalen
2021_Jan Magnussen_Michael Grosbøl_sign contract
Den 12 Maj 2021
Ett heldanskt team i LE MANS 24 HOURS 2021 är nu verklighet, och MASCOT är en del av teamet. Under flera år har det varit en dröm för Jan och Kevin Magnussen att köra tillsammans i LE MANS 24 HOURS 2021, och nu har drömmen gått i uppfyllelse. Tillsammans med Anders Fjordbach siktar de på pokalen i LMP2-klassen.

”Vi är oerhört glada och hedrade över att ett så stort och marknadsledande varumärke som MASCOT har valt att stå bakom vårt projekt. Det är viktigt att betona att vi åker till LE MANS 24 HOURS 2021 med ambitionen att vinna. Och när det gäller att prestera och uppnå toppresultat tvivlar jag inte alls på att vi utgår ifrån samma värderingar som MASCOT gör varje dag”, säger Jan Magnussen. Kevin Magnussen är också nöjd med det danska stödet: ”Det betyder otroligt mycket för vårt projekt att vi är ett danskt team som startar i en dansk bil med danska förare. Det faktum att vi kommer från ett så litet land med ambitionen att vinna världens största lopp är helt fantastiskt. Just därför är vi stolta över att ett stort danskt företag som MASCOT tror så mycket på uppdraget att de har valt att gå med i vårt team.”

Även för MASCOT är det något alldeles speciellt med att vara med när ett danskt team kör på toppnivå: ”Det är något mycket speciellt att vara en del av, och det är en ära för oss att vara i samma team som så erfarna motorsportikoner som Jan och Kevin Magnussen. Deras professionalism och målfokus är något utöver det vanliga, och vi ser fram emot att se dem leva ut sin dröm”, säger Michael Grosbøl, vd för MASCOT och tillägger: ”Det är med glädje och stolthet vi stöder just detta projekt, där far och son äntligen får uppfylla drömmen om att sida vid sida delta i LE MANS 24 HOURS 2021.” Det är inte något sällsynt att MASCOT stöttar Jan och Kevin Magnussens uppdrag. MASCOT har under flera år stöttat motorsport runt om i Europa, där de senast lät sponsra den danska motorsporttalangen Christian Lundgaard.

Arbetskläder på arbetet

Teamet kring Jan och Kevin Magnussen kommer också att dra nytta av att ett företag som är känt för innovativa och slitstarka arbetskläder ingår i stallet. Teamet kommer att vara fullt utrustat med arbetskläder och skor från MASCOT. MASCOT:s produkter har utvecklats med fokus på maximal rörelsefrihet. Det måste finnas utrymme för aktivitet, effektivitet och dynamik, vilket är avgörande element på många arbetsplatser och inte minst i verkstaden och depåstoppet.

Ett spännande år för dansk motorsport och MASCOT

Utöver LE MANS 24 HOURS 2021, som äger rum i augusti, sponsrar MASCOT även Magnussen Racing IVS i samband med Jan Magnussens deltagande i WEC och TCR under 2021.