Team Rosberg och MASCOT arbetar tillsammans för gemensam framgång

2021-Team Rosberg-MASCOT WORKWEAR-Motorsport-Mechanic-Race car- MASCOT ACCELERATE
Den 9 April 2021
MASCOT blir Team Rosbergs ”Officiella leverantör av arbetskläder” i DTM.

”Tack vare MASCOT:s produkter kommer vi att vara utrustade för att leverera toppresultat” säger Kimmo Liimatainen, verkställande direktör på Team Rosberg. ”Vår ambition är att ge våra förare och anställda bästa möjliga material för att kunna utföra ett bra arbete. Kvalitet, komfort och säkerhet är grundläggande för att arbeta under motorsportens speciella förhållanden. Vi känner oss inte bara mycket bekväma i MASCOT:s arbetskläder, utan de ser också perfekta ut.”

Michael Grosbøl, verkställande direktör på MASCOT: ”Med detta partnerskap får vårt engagemang i motorsporten en ny speciell position. Som motorsportfans är vi stolta över att arbeta med det mest framgångsrika DTM-teamet de senaste åren. För att försvara DTM-titeln kommer vi att utrusta teamet med produkter från vår MASCOT® ACCELERATE-serie och tillhandahålla skor som erbjuder maximal säkerhet och komfort, både för att arbeta på banan och i verkstaden. Vi hoppas på gemensam framgång, värdefulla insikter och återkoppling för kommande utveckling av våra produkter.”

2021-Team Rosberg-DTM TR Race car

Det danska familjeägda företaget Mascot International A/S har utvecklat, producerat och sålt högkvalitativa arbetskläder och skyddsskor sedan 1982. Tillverkaren av arbetskläder tillgodoser behoven från kunder över hela världen och har stora ambitioner för hög kvalitet. MASCOT erbjuder endast produkter som har testats för långvarig användning. De flesta produkterna har tillverkats i företagets egna produktionsanläggningar och genomgår därför en fullständig kvalitetskontroll. En viktig aspekt av denna strategi är granskning och kontroll av produktionsmetoder, produkter och leverantörer. Följaktligen har Tested to Work inte bara varit en paroll i flera år, utan är också en av MASCOT:s viktigaste arbetsstrategier.

Team Rosberg grundades 1995 av Formel 1-världsmästaren Keke Rosberg och har varit en väsentlig del av DTM sedan samma år. Med över 500 lopp och totalt fem titlar har teamet bidragit till historien för denna racingserie. Genom att ha vunnit titlar i Formel BMW och Formel 3 betonas också det faktum att stötta unga talanger i motorsporten alltid spelar en viktig roll. För DTM-säsongen 2021 litar Team Rosberg på förarduon Nico Müller (Schweiz) och Dev Gore (USA) att försvara förartiteln från 2020.