Är STRETCH en del av dina arbetskläder

?
2020_MASCOT ACCELERATE SAFE_Säkerhetskläder-man-Jacka-Byxor med knäfickor-hi-vis red
Den 16 November 2020
Varje dag har du på dig dina arbetskläder i fler timmar än vad du har dina fritidskläder. Men är dina arbetskläder lika bekväma som dina fritidskläder?

Vi har vant oss vid att våra fritidskläder och jeans är gjorda i elastiska stretchmaterial, som gör det betydligt bekvämare när vi rör oss. Men nu ställs samma krav på varselkläder, som används som skyddsutrustning i allt fler yrken och företag. MASCOT:s omfattande nya serie av varselkläder är gjorda i slitstarka stretchmaterial, samtidigt som kläderna skyddar användaren med certifierad synlighet. 

Godkänd synbarhet enligt EN ISO 20471

Hög synlighet och optimal rörelsefrihet kan enkelt kombineras. Med MASCOT:s produkter i 100 % stretchtyg är du garanterad en fenomenal komfort hela arbetsdagen, samtidigt som du uppfyller kraven om synbarhet enligt EN ISO 20471. Byxorna kan dessutom industritvättas i 60 °C.

En gång stretch, alltid stretch

”Byxor som man inte till ta av!” Det var många hantverkares reaktion när MASCOT lanserade sin första serie av arbetsbyxor i stretch utan varselfärger. Sedan dess har våra svarta, vita och blå arbetsbyxor blivit en del av arbetskläderna för väldigt många. Har man en gång provat komforten i våra stretcharbetskläder, så finns det ingen återvändo. Därför lanserar MASCOT nu även stretch i varselutgåva i den nya serien MASCOT® ACCELERATE SAFE. De fluorescerande stretchbyxorna har en låg vikt, en vattenavvisande yta och hög slitstyrka. Den mjuka bakdelen och det flexibla tyget gör att byxorna nästan inte känns mot huden. Dessutom har fickorna utformats så att de kan fyllas helt, utan att de påverkar rörelsefriheten.

Skarpa linjer ger ett sportigt utseende

Det räcker inte att kläderna känns sköna att ha på sig. De ska även vara snygga och väldesignade. I MASCOT® ACCELERATE SAFE har designerna velat skapa en innovativ och atletisk design. Sneda och asymmetriska reflexer ger produkterna ett mer dynamiskt och slimmande utseende. Samtidigt har man delat upp reflexerna, vilket skapar en modernare look. Reflexerna är tillverkade i ett elastiskt material, som bidrar till den totala rörelsefriheten. Förutom reflexerna byggs den atletiska designen upp genom skarpa kontrastlinjer. Kontrasten gör bland annat att kroppens rörelselinjer framhävs och skapar ett atletiskt och dynamiskt uttryck i arbetskläderna.

Varselkläder för alla

MASCOT® ACCELERATE SAFE är en tvåfärgad serie med produkter från det yttersta till det innersta lagret och från topp till tå i flera olika färgkombinationer och storlekar. Seriens byxor finns i olika material med både 100 % stretchtyg, zonstretch och utan stretch. Synlighet och hög komfort är självklart inte bara för män. Med MASCOT® ACCELERATE SAFE har även kvinnor chans att unna sig en komplett arbetsgarderob med allt från T-shirts och jackor till byxor och kjolar, där allt har utvecklats speciellt för kvinnors passform. Se vårt stora sortiment här:

MASCOT® ACCELERATE SAFE