Lätta skyddsskor

med stötdämpning som sportsko
Skyddsskor - MASCOT® FOOTWEAR ENERGY - 2018
Den 11 September 2018
Nya skyddsskor och skyddsstövlar kombinerar låg vikt med ett extremt stötdämpande material i sulan och extra böjliga egenskaper i skons främre del. Det märks! Det märks som lätthet och en behaglig komfort till dina fötter. Även under långa arbetsdagar.

MASCOT lanserar i höst en ny serie skyddsskor med namnet MASCOT® FOOTWEAR ENERGY. Fyra stilar i två färger/varianter vardera.

Stötdämpning motverkar trötta fötter

Det är den stötdämpande och lätta mellansulan av materialet ETPU som skiljer MASCOT® FOOTWEAR ENERGY från andra skyddsskor. Materialet i sulan gör skyddsskorna extremt stötdämpande och behagliga att bära. Varje gång du tar ett steg absorberar sulan de stötar som annars skulle ge uttryck i ömhet och trötthet i ben och rygg vid varje kontakt med underlaget. Det ger en gångkomfort utöver det vanliga, även på hårda underlag och efter många timmar på benen.

100 % metallfria skor

Alla skyddsskor och skyddsstövlar i MASCOT® FOOTWEAR ENERGY är metallfria. Tåhättan är alltså tillverkad av komposit medan spiktrampskyddet är tillverkat av ett avancerat, slitstarkt textilmaterial. Detta bidrar till att göra skorna extremt lätta, men ser samtidigt till att skorna varken leder kyla eller värme. Det är en stor fördel om du arbetar på särskilt kalla eller särskilt varma underlag. Alla material har valts med fokus på att ge MASCOT® FOOTWEAR ENERGY-serien lägsta möjliga vikt och högsta möjliga flexibilitet.

Skyddsskor som känns som en socka

MASCOT® FOOTWEAR ENERGY-seriens skor är godkända enligt EN ISO 20345, säkerhetsklass S1P och med sulor godkända enligt den bästa normen inom halkhämmande sulor, SRC. Alla modellerna har dessutom non-marking-sulor, så att de inte lämnar märken på underlaget, till exempel på nylagda golv. Serien är utvecklad för anställda i hantverksbranschen som går och står många timmar under arbetsdagen. En testpanel från just dessa branscher har använt skorna i sitt dagliga arbete under en testperiod i utvecklingsprocessen. MASCOT har använt testpanelens återkoppling till att finjustera detaljer, innan produktionen av skorna sätts igång. Skorna säljs hos MASCOT:s återförsäljare från september.

Två av de fyra modellerna (F0132 och F0133) har ett elastiskt yttermaterial som nästan känns som en extra socka. Det mjuka, elastiska tyget omsluter foten tätt och ger bra stöd vid rörelse.
F0136-902
MASCOT® FOOTWEAR ENERGY
svart
NY
 • Jämför
 • Lägg till favoritlista
 • Quick View
F0134-902
MASCOT® FOOTWEAR ENERGY
svart
NY
 • Jämför
 • Lägg till favoritlista
 • Quick View
F0135-902
MASCOT® FOOTWEAR ENERGY
svart
NY
 • Jämför
 • Lägg till favoritlista
 • Quick View
F0131-849
MASCOT® FOOTWEAR ENERGY
2 Färger
NY
 • Jämför
 • Lägg till favoritlista
 • Quick View
F0130-849
MASCOT® FOOTWEAR ENERGY
2 Färger
NY
 • Jämför
 • Lägg till favoritlista
 • Quick View
F0133-996
MASCOT® FOOTWEAR ENERGY
2 Färger
NY
 • Jämför
 • Lägg till favoritlista
 • Quick View
F0132-996
MASCOT® FOOTWEAR ENERGY
2 Färger
NY
 • Jämför
 • Lägg till favoritlista
 • Quick View