Ny jacka kombinerar stretch och styrka

i ett lätt material
STRETCH Jacka - 2017 Press
Den 4 Oktober 2017
MASCOT har lanserat en mycket tunn och lätt stretchjacka. Jackan är tillverkad av ett nyutvecklat fyrvägsstretchmaterial som dessutom är extremt starkt och har en låg vikt.

Har du letat efter en mycket tunn och lätt jacka som bara följer kroppen och armarnas rörelser, men som samtidigt ger skydd mot väder och vind? Nu finns den i MASCOT:s sortiment och hos en återförsäljare nära dig.

Vindtät och vattenavvisande

Jackan har inget tjockt foder som buktar ut och begränsar rörelserna. Den sitter däremot lite tätare intill kroppen och har ett lätt nätfoder samt ett lätt och flexibelt yttermaterial som håller vinden ute. Extra skydd mot vind som sluter åt tätt är ett högt krav, vindskydd vid blixtlås samt en något förlängd rygg. Yttermaterialet är också vattenavvisande, så att du kan hålla dig torr om det skulle komma en skur.

Skapad för hög aktivitet

Jackan är skapad för hög aktivitet året runt. Den ger bra andningsbarhet samt ventilation under armarna och mitt på ryggen, så att värmen ventileras bort. Ärmarna är formskurna, så att de följer armens många rörelser i alla riktningar. Dessutom får användaren av jackan naturligtvis extra rörelsefrihet till följd av det nyutvecklade stretchmaterialet som ger efter i alla riktningar.

Alla de rätta fickorna och detaljerna

Jackan kan anpassas individuellt vid handlederna med kardborreband. På bröstet sitter en telefonficka med magnetlåsning tillsammans med en avtagbar id-korthållare. Reflexer är integrerade i designen för synlighet i mörka miljöer. Framfickor, bröstficka och innerficka stängs med blixtlås så att innehållet enkelt och säkert kan hållas inne. Det finns dessutom förstärkningar på de mest utsatta delarna av jackan, vilket ger en extra slitstyrka.

Press - MASCOT® STRETCH Arbetsjackor

Samma lätta material som i seriens byxor

Stretchjackan är en del av den nylanserade serien MASCOT® ADVANCED, som ger helt nya färger som petroleum till sortimentet. Serien är baserad på flexibla och lätta produkter med innovativ integration av fickor, detaljer och funktioner, som ska användas inom bygg och hantverk. Jackans yttermaterial är samma som seriens populära byxor är tillverkade av.

Serien MASCOT® ADVANCED är skapad med inspiration från de nordiska ländernas blåsiga och regniga kuster, där tyget ska kunna klara lite av varje, när det gäller vädermotstånd, slitage och rörelsefrihet. Det har hittills kommit en serie med över 20 produkter. Byxor, T-shirtar och den här stretchjackan har lanserats under sommaren. Ett större sortiment av överdelar med skydd mot vinter och väder tillförs serien från oktober.

MASCOT® ADVANCED 17101-jackan finns i storlek S–4XL och i fem olika färger: 01009 (mörk marinblå/svart), 0618 (vit/mörk antracit), 0918 (svart/mörk antracit), 0944 (svart/mörk petroleum) och 3309 (mossgrön/svart).