Nytt komplett sortiment

av skyddskläder
MASCOT logo
Den 30 Juli 2015
Från och med hösten kommer en ny generation av certifierade säkra synliga skyddskläder från MASCOT ut på marknaden. MASCOT® SAFE SUPREME-serien innehåller hela 19 nya produkter med en mängd funktionella detaljer för entreprenörer och byggbranschen, som kräver allt av sina kläder.

MASCOT® SAFE SUPREME är arbetskläderna med full säkerhet, certifierade enligt EN ISO 20471. De finns i sex tvåfärgade kombinationer med grundfärger i antingen fluorescerande gul, orange eller röd, och kontrasterande mörka färger, där produkten är mest utsatt för smuts.

Extremt hög slitstyrka

MASCOT® SAFE SUPREME är skyddskläder som uppfyller högt ställda krav på komfort och hållbarhet. En smart materialsammansättning av byxor, shorts och snickarbyxor där mjuk bomull är placerad in mot kroppen för att ge komfort och polyester är placerad på utsidan för slitstyrka. Dessutom med en mängd slitstarka CORDURA®-förstärkningar på utsatta platser som fickor, knän och vid handleder. CORDURA® är sju gånger starkare än bomull och garanterar därmed förbättrad hållbarhet hos produkten. Dessutom är sömmarna förstärkta - på flera ställen är byxor, shorts och snickarbyxor sydda med tredubbla sömmar för att även garantera hållbarheten här.

Varselkläder - 2015 - SAFE SUPREME

Nya produkttyper

Helt nya typer av flexibla överdelar kommer nu med EN ISO 20471-certifiering. Här har vi tänkt på olika temperaturer och årstider med t.ex. termojacka, termoväst, en vadderad huvjacka och en softshelljacka. Seriens skjortor och tröjor har elastiska reflexer som ger optimal rörelsefrihet utan begränsningar.

Till alla anställda

Den nya serien passar alla anställda och kommer i tre olika benlängder som standard, och upp till 17 olika midjemått per benlängd. Dessutom kan var och en av benlängderna enkelt förlängas med tre cm. En röd söm på baksidan av tyget kan lätt tas bort med en kniv eller en sprättarkniv så att byxorna får extra längd. Detta är en helt ny uppfinning på marknaden.

Var säker med klass 3-certifiering

När du eller dina kollegor behöver den högsta säkerhetsklassen enligt EN ISO 20471, finns det två alternativ. Välj antingen en produkt som har klass 3-certifiering eller välj två produkter som tillsammans ger klass 3-certifiering. MASCOT har fått godkännande för ett unikt och enkelt bokstavssystem som gör det enkelt att kombinera de olika kläderna till klass 3. Systemet är godkänt av institutet och gör att all osäkerhet elimineras och ser till att de anställda alltid har rätt säkerhetsklass.

Många möjliga kombinationer med andra produkter

MASCOT® SAFE SUPREME skapar en professionell och stark profil för ditt företag. Serien sticker ut från mängden med en modern, ergonomisk design i kombination med många nya funktioner. De svagt sluttande reflekterande ränderna ger produkterna ett sportigt utseende. De nya färgkombinationerna är i linje med resten av sortimentet, så det finns massor av matchande kombinationer bland MASCOT:s 600 olika produkter.

Alla produkter finns på lager hos en återförsäljare nära dig, från och med augusti.