EN ISO 20345

    Skyddsskor och skyddskängor utgör en avgörande roll i arbetsklädseln för att garantera att din arbetsdag slutar väl även om olyckan skulle vara framme. MASCOTs skyddsskor certifierade enligt EN ISO 20345: 2011skyddar dina fötter om något tungt faller på dina tår eller om du trampar på ett vasst föremål.

    EN ISO 20345: 2011

    EN 20345: 2011-certifierade skyddsskor och kängor är halksäkrade (SRC) och har en ergonomisk passform. Skyddsskor från MASCOT är certifierade enligt säkerhetsklass S1P eller S3, som specificerar kraven för skydd. Säkerhetsklasserna S1P och S3 gäller skyddsskor, -kängor och -sandaler med full säkerhet, det vill säga skor och kängor med tåhätta och spiktrampskydd avsedda för personer i behov av särskilt robusta säkerhetsskor. Skor i säkerhetsklass S3 är även vattenavvisande och värmebeständiga upp till 300 °C (HRO).

    Skyddsklasser för skyddsskor

    Skyddsskor är uppdelade i klasser efter vilket skydd de ger, exempelvis S1P och S3. Här får du en överblick över vad de olika skyddsklasserna innebär.

      S1P
    S3
    Godkänt enligt EN ISO 20345:2011
    Spikskydd
    Tåhätta
    Halksäker
    Olje- och bensinbeständig sula
    Stötdämpande
    Antistatisk
    Andas
    Lämplig för utomhusarbete samt arbete i smutsiga och fuktiga miljöer.
     

    MASCOT har ett brett sortiment av skyddsskor. Därför har vi delat upp det i skyddsklasser eftersom skor inom samma skyddsklass har en rad gemensamma drag. Skyddsklasserna finns listade med de mest omfattande överst.