Skyddsskor (höga)

Produkter ()

Om du föredrar en kort skyddsstövel som ger maximalt stöd och skydd kring vristerna och samtidigt ger stor rörelsefrihet så är MASCOT:s skyddskängor rätt val för dig. Skyddskängorna ger mer värme och bättre skydd för vristerna än låga skyddsskor, men är inte lika varma som högre stövlar. Skyddskängor lämpar sig väl för dig som arbetar utomhus på byggarbetsplatser eller i extrema miljöer där fötterna behöver extra skydd och stöd.

Hitta en känga som uppfyller dina behov

Hos MASCOT hittar du skyddskängor i flera olika material, helt enligt dina krav och din personliga smak. Om du vill ha maximalt skydd och isolering ska du välja en kort stövel i läder eller nubuckläder. Föredrar du däremot en lättare och mer ventilerande känga med stadigt skydd för vristen ska du hålla utkik efter en textilkänga. Kängorna finns i ett stort antal storlekar, så du kan vara säker på att hitta ett par som passar.

Skydda dina fötter på bästa möjliga sätt

Alla skyddskängor i MASCOT:s sortiment är godkända enligt standarden EN ISO 20345:2011, och de allra flesta tillhör skyddsklass S3. Det innebär att alla skyddskängorna har spiktrampskydd, tåhätta och olje- och bensinbeständig yttersula för bästa möjliga skydd för dina fötter. Alla våra kängor har dessutom halkskydd och stötdämpning, och de är antistatiska och andningsbara. Kängorna i skyddsklass S3 har utöver nämnda funktioner även vattenavvisande egenskaper inom ramen för standarden. Om du behöver skyddskängor för extrema miljöer kan du i MASCOT:s sortiment även hitta kängor som är särskilt utformade för att förhindra att gnistor kommer in i kängorna.