PU- skyddsstövlar

Filter
Färger
Egenskaper
Certifieringar
Storlekar
Användar
Serier
Produkter (2)
F0851-703
MASCOT® FOOTWEAR COVER
vit
  • Jämför
  • Lägg till favoritlista
  • Quick View
NY
F0852-703
MASCOT® FOOTWEAR COVER
2 Färger
  • Jämför
  • Lägg till favoritlista
  • Quick View
NY

MASCOT har PU-skyddsstövlar som skyddar tårna och ger dig bra fotfäste. De är utrustade med en halkhämmande olje- och bensinbeständig sula, som dessutom ger längre hållbarhet. Med tåhätta är de godkända enligt EN ISO 203545 i skyddsklassen S4 och S5. Modellerna med skyddsklass S5 har förutom tåhätta även spiktrampskydd, som hindrar att spikar och vassa föremål tränger igenom sulan.

Skyddsgummistövlar från MASCOT är tillverkade av materialet PU, som är slitstarkt, vattentätt och flexibelt. Stövlarna kan via tvättavtal tvättas i 40 °C, då en bakteriedödande effekt aktiveras i industritvättens tvål. Därmed stoppas utvecklingen av bakterier och god hygien säkras. PU-skyddsstövlar passar utmärkt för tvättavtal, eftersom tvätteriets HF-chip kan tryckas på via en dekal.

PU-stövlar - MASCOT® FOOTWEAR COVER

Stövlar med hög säkerhet

MASCOT:s PU-skyddsstövlar har tåhätta som skyddar tårna mot fallande föremål. Det ger ökad säkerhet om du t.ex. arbetar med tunga verktyg eller blir trampad på tårna i ladugården. Tåhättan är designad så att den inte stör dina fötter vid användning.

Några skyddsgummistövlar har dessutom ytterligare skydd i form av spiktrampskydd. Spiktrampskyddet ser till att spikar och andra vassa föremål inte tränger igenom sulan och upp i foten. Den lilla plattan i sulan är formad efter foten, så att stövlarna fortfarande är bekväma att gå i. Tåhättan och spiktrampskyddet är båda testade enligt EN 12568.

De vattentäta stövlarna håller dina fötter torra, och sulan av PU är testat halksäker på lutande och hala ytor (SRC). Tack vare den stötdämpande sulan och flexibiliteten får du god komfort även när du bär skyddsgummistövlarna under längre tid. Ett litet bakstycke på hälen gör dem enkla att få av och på.

Skyddsgummistövlar på land, i vatten och på byggarbetsplatsen

PU-skyddsstövlar från MASCOT passar överallt där torra fötter och säkerhet är viktigt. Om du går runt bland djur, mellan fårorna eller på ett regnfyllt däck håller stövlarna dina fötter torra, skyddar dina tår och ser till att du står stadigt.