Audi Sport Official Supplier

MASCOT har blivit officiell leverantör till Audis team i FIA Formula E Championship och DTM. Både mekanikerteamet och den övriga personalen hos Audi Sport i DTM och FIA Formel E använder MASCOT:s produkter. Kläderna är utvalda med en särskild fokus på stor rörelsefrihet och effektiv andningsbarhet.

MASCOT® WORKWEAR | Audi Sport Official Supplier
MASCOT is official supplier of Audi Sport - Formula E race car - DTM race car  - Audi Sport team - MASCOT workwear

En stor ära för MASCOT

»Audi Sport har extremt höga kvalitetskrav på sina produkter när det gäller prestanda, tålighet, precision, säkerhet och design. Därför är det en stor ära för oss att ha valts ut som officiell leverantör för Audis Formel E-team,« säger MASCOT:s vd Michael Grosbøl.

Chefen för Audi Sports Dieter Gass, säger: »MASCOT är ett prisbelönt företag i sin bransch, och som sådant passar det perfekt med vinnarkulturen hos Audi Sport.«

Precision, tempo och ständig innovation

Audi RS 5 DTM har sedan 2013 vunnit 32 segrar och så många som 26 pole positions och hade de 42 snabbaste varven i 73 lopp i den populära internationella standardvagnsserien. Under de senaste tre åren har Audi vunnit det största antalet DTM-lopp.

Hela Audi Sports stora team med mekaniker, ingenjörer och övrig stab i DTM arbetar i MASCOT:s arbetskläder. Man har framför allt valt lätta produkter med optimal rörelsefrihet tack vare stretchmaterial för hektiska minuter, timmar och dagar i verkstaden och depån. Man har också valt produkter med fokus på komfort i varma miljöer, eftersom det till exempel i depån kan vara 35–40 grader. Då är effektiv andningsbarhet och fukttransport avgörande.

»Behagliga arbetskläder är alfa och omega för oss. Vi arbetar mycket och är ofta under stor press på ett begränsat utrymme. Därför måste kläderna stödja och hjälpa oss i varje rörelse när vi rör oss runt och under bilen«, Werner, mekaniker Audi Sport

Med Audi Sport i depån

MASCOT är officiell klädesleverantör till Audi Sports fabriksteam i ABB FIA Formel E-mästerskapen, vilket är världens första helt eldrivna gaturacingtävling. Formel E består av 11 team och 22 förare, och levererar racertävlingar i världsklass till 12 städer på fem kontinenter under 13 lopp, under mästerskapssäsongen på sju månader.

Med 13 tävlingar på fem olika kontinenter under säsongen kan temperaturen och vädret skifta mycket. »Eftersom de flesta tävlingarna hålls i Sydamerika, Asien och Sydeuropa, förväntar vi oss varmt och fuktigt väder. Därför är det mycket viktigt att ha andningsbara kläder så att ens tröja är torr även när man svettas«, säger Audi Sports mekaniker.

Överhuvudtaget spelar arbetsklädernas egenskaper en viktig roll: »Byxornas funktioner är också i fokus. Ofta måste vi knäa på hårt underlag för att arbeta på bilen, eller så måste vi ligga på marken för att arbeta på bilens undersida. Därför sätter vi stort värde på extra funktioner som knäskydd eller stretch i alla riktningar. Det kommer också oväntade regnskurar, så kläderna måste dessutom vara vattenavvisande. Om problem uppstår som behöver lösas snabbt, kan det bli väldigt bråttom i paddocken. Det är viktigt för oss att ha bekväma och funktionella kläder när vi ska leverera objektet.«

Mekaniker - MASCOT® WORKWEAR | Audi Sport