MASCOT® WORKWEAR

MASCOT lanserar en serie med lätta och flexibla skor

19. oktober 2017
En ny generation av skyddsskor från MASCOT finns nu hos landets återförsäljare. Skorna är tillverkade av material med låg vikt så att den samlade vikten är en av de lägsta på marknaden. Samtidigt är böjligheten i skons främre del i en klass för sig. Du kan glömma tunga, stela arbetsskor som ger ömma fötter och rygg.
MASCOT:s nya FLEX-serie omfattar åtta nya skyddsskor. De är designade, utvecklade och testade med syfte att ge frihet till fötterna under aktiva arbetsdagar.

Vikten bland de lägsta
De nya skyddsskorna gör det möjligt att vara effektiv i många timmar utan att få ömma fötter. Det sker bland annat genom att t.ex. metall inne i skon undviks så att skorna får en låg vikt. Tåhättan är tillverkad av komposit och spiktrampskyddet av en specialtextil. När skorna är metallfria inuti så undviker du också att utsättas för extra påverkan av kyla eller värme utifrån. Komposit och textil är inte kyl- och värmeledande som metall är.

Extraordinär komfort vid rörelse
När spiktrampskyddet är tillverkat av textil är det samtidigt mer böjbart än spiktrampskydd av metall, så att det blir enklare att böja skon. Särskilt den främre delen av skon följer flexibelt foten när den böjs så att skorna följer med rörelserna från den främre delen av foten när du t.ex. går eller står på knä. Dessutom har skorna stötdämpande sulor och inläggssulor, som minskar de stötar man får under en arbetsdag och som får skorna att kännas extra mjuka att röra sig i. Skon är dessutom utrustad med en inläggssula med optimerat hålfotsstöd som kan motverka tendens till plattfot.

Stabilitet till arbete på ojämna underlag
I den bakre delen av skon har du omvänt behov av stabilitet. Här har det bland annat placerats en stabiliserande insats som ger stabilitet för fötterna under arbete på ojämna underlag, stegar och liknande. Om skorna böjs på fel ställe eller saknar stabilitet kan det nämligen också leda till trötta eller värkande fötter.

Många valmöjligheter i FLEX-serien
Förutom olika utseenden, färger och yttermaterial i FLEX-seriens stövlar och skor, kan du också välja mellan olika stängningsmetoder, allt efter vad som passar för din arbetssituation. Boa-stängningen gör skorna snabba att få av och på. Dessutom fördelar de rostfria metallsnörena även trycket jämt över fotleden så att de inte klämmer. Alternativt finns modeller med skosnören så att du får en helt metallfri sko. Alla skor är godkända i den högsta klassen inom halkhämmande sulor, och är naturligtvis godkända enligt EN ISO 20345. Du kan välja mellan klasserna S1P och S3, där S3-skorna har ett vattentätt yttermaterial i enlighet med normen. Bredden på skorna är bredd 10 (storlek 39–48) medan en också finns i bredd 8 (storlek 35–41) som brukar föredras av kvinnor.
 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. +46 852507940 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385
Mascot International A/S
Julsoevej 100
8600 Silkeborg
Danmark

Tlf. +45 8724 4700
Fax +45 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385