MASCOT® WORKWEAR

MASCOT är officiell klädesleverantör för Audi i Formula E

1. december 2017
När Formel E börjar sin fjärde säsong är danska MASCOT med Audi Motorsport i depån. MASCOT har blivit officiell leverantör till Audis team i FIA Formula E Championship (Formel E), världens första helt elektriska internationella ensitsiga gaturacerserie.


Formel E består av tio team och 20 förare, och levererar racertävlingar i världsklass till elva städer på fem kontinenter under 14 lopp, under mästerskapssäsongen på sju månader. Racertävlingarna går på stadsgator, med några av världens mest ikoniska stadssilhuetter som bakgrund, bland annat New York, Hongkong, Paris och Rom.

En stor ära för MASCOT
”Audi Sport har extremt höga kvalitetskrav på sina produkter när det gäller prestanda, tålighet, precision, säkerhet och design. Därför är det en stor ära för oss att ha valts ut som officiell leverantör för Audis Formel E-team”, säger MASCOT:s vd Michael Grosbøl.

För den här säsongens mästerskap i Formel E som startar den 2 och 3 december i Hongkong, kommer MASCOT att leverera kläder för mekaniker och depåpersonal i Audi Sport ABT Schaeffler. Chefen för Audi Motorsports, Dieter Gass, säger: ”MASCOT är ett prisbelönt företag i sin bransch, och som sådant passar det perfekt med vinnarkulturen hos Audi Sport. Vi ser fram emot att arbeta med MASCOT för våra klädbehov under den kommande tävlingssäsongen.”

En spännande säsong i en innovativ racerserie
Formel E är mer än bara en racerserie. Den fungerar som en konkurrenskraftig plattform för globala biltillverkare och mobilitetsleverantörer för att testa och utveckla vägrelevanta tekniker. På så sätt fungerar serien som en katalysator, som hjälper till att utveckla designen av elfordon och förbättra körupplevelsen för vardagsförare över hela världen. Michael Grosbøl säger: ”Vi får uppleva MASCOT:s arbetskläder under extrema förhållanden när mekanikerna måste prestera i depån på en tiondels sekund i alla temperaturer och miljöer. Audi Sports banbrytande tekniker på racerbanan har satt standarden under åren, och vi ser fram emot att följa den nyligen utvecklade Audi e-tron FE04 under den här spännande racerserien som når in i framtiden och visar potentialen för hållbarare mobilitet med hjälp av innovativ elteknik.”

Lucas di Grassi
Chef för Audi Motorsport, Dieter Gass
Lucas di Grassi
Vd, Michael Grosbøl

 

Official Supplier Audi Sport - MASCOT WORKWEAR
 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. +46 852507940 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385
Mascot International A/S
Julsoevej 100
8600 Silkeborg
Danmark

Tlf. +45 8724 4700
Fax +45 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385