MASCOT® WORKWEAR

Håll dig i komfortzonen med nytt funktionsunderställ

7. oktober 2015
Tvärtemot dagens trend om att man ska ta sig ur komfortzonen så är uppgiften för ditt underställ att hålla dig kvar i komfortzonen hela dagen. Du behöver effektiv svettransport, och nu när det råder kallare väder ska det innersta lagret även isolera. Nu kommer ett nytt funktionsunderställ från MASCOT som erbjuder dig detta på ett särskilt effektivt sätt med hjälp av THERMOCOOL™-teknologin.

Den nya underställslinjen innehåller THERMOCOOL™-fibrer som är gjord för att samverka med kroppens naturliga värmereglering. När du är varm leder underplaggen bort värme och svett från kroppen. Vid kallt väder isolerar de i stället. Kort och gott. Det kallas Duoregulation™ och sker tack vare en speciell fibersammansättning i tyget. MASCOT lanserar en långärmad underställströja, ett par långa underställsbyxor och en halsvärmare med THERMOCOOL™-teknologin.

THERMOCOOL™ är framförallt mycket fukttransporterande tack vare en speciell struktur som snabbt fördelar fukten över ett större område och sedan leder den bort från huden. En annan viktig egenskap hos THERMOCOOL™ är att det är snabbtorkande, så att fukten fort försvinner från kläderna. Förutom att det är obehagligt att gå i en våt tröja utgör svetten också en fara för efterföljande nedkylning om fukten inte leds bort effektivt. Se den effektiva svettransporten här, där vatten hälls på plaggen inifrån:Underplaggen har utvecklats med avsikten att utgöra ett ”extra hudlager”. Och MASCOT:s testpanel bekräftar att det också känns så. Tyget smiter åt tätt på kroppen med hjälp av ett särskilt fyrvägsstretchtyg som gör det flexibelt och väldigt behagligt att bära. Det finns ingen sidosöm och inga insydda märken som kan skava eller störa. Tyget har låg vikt och är enkelt att tvätta. Underplaggen är gjorda för att se till att användaren håller sig kvar i komfortzonen, oavsett aktivitet eller omgivande temperatur.

MASCOT® Hamar termounderställströja (från S till 3XL)
MASCOT® Moss termounderställsbyxor (från S till 3XL)
MASCOT® Halden halsvärmare (one size)

THERMOCOOL™ är ett registrerat varumärke från INVISTA. INVISTA har i många år specialiserat sig på att erbjuda avancerade tyger till bland annat arbetskläder. MASCOT använder också t.ex. COOLMAX® och CORDURA® från INVISTA. Läs mer om THERMOCOOL™ här: http://thermocool.invista.com/
 

Förknippade nyheter

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. +46 852507940 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385
Mascot International A/S
Silkeborgvej 14
DK-7442 Engesvang
Danmark

Tlf. +45 8724 4700
Fax +45 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385