MASCOT® WORKWEAR

Skyddsskor med framtidsperspektiv

23. februari 2015
Vi har en benägenhet att välja skyddsskor efter vad ögat föredrar. Utseendet säger dock inget om hur fötterna och kroppen kommer att må av att gå i skyddsskorna 8–9 timmar om dagen i flera månader.

Att hitta skyddsskor med bra stöd och effektiv stötdämpning är mycket viktigt. Inte bara på kort sikt för att undvika trötta ben efter en lång arbetsdag på hårda eller ojämna underlag. Utan även på lång sikt så att du inte sliter på ben och rygg i onödan. Det får inte finnas vassa kanter som kan skava invändigt. Fötterna får inte bli för varma. Och så måste stötdämpningen vara i topp. Vi vill egentligen helst att skyddsskorna ska ha samma känsla av stöd och flexibilitet som ett par mode- eller sportskor.

Säkerhet förenad med optimal komfort

MASCOT har antagit utmaningen. Nu lanseras fyra modeller i en helt nyutvecklad serie av skyddskor, där målet är att komma så nära komforten hos sportskor som möjligt. Fokus har legat på att förena högsta möjliga säkerhet med att skapa flexibla och behagliga skor. Serien omfattar två par skyddsskor, ett par skyddskängor och ett par skyddssandaler. Invändigt är alla skyddsdelar och passform lika.

Metallfri tåhätta som inte skaver
Den obligatoriska tåhättan är böjd upp över tårna, där tårna böjs när man sitter på huk. Det betyder att du inte märker av den överhuvudtaget när du arbetar på knä. Tåhättan är helt ny och är gjord av metallfritt kompositmaterial. Eftersom spiktrampskyddet är gjort av textil och öglorna är av plast, är skorna, kängorna och sandalerna helt metallfria. Det är en fördel om du exempelvis ska igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen. Dessutom är metall i sig köldledande och tyngre, så det finns flera fördelar med att skorna är metallfria. Spiktrampskydd av textil är även lättare att böja och följer enklare med i dina rörelser.

Dubbel stötdämpning
Stötdämpningen tillhandahålls genom en dubbel verkan. Både materialet i yttersulan och den nyutvecklade inläggssulan av EVA är stötdämpande. Det speciella är dessutom att det finns stötdämpning i både häl och tår. Bra stötdämpning är viktigt för både ben och rygg. Inläggssulan andas också och har stabiliserande hålfotsstöd. Skorna är ESD-godkända enligt DIN EN 61340-4-3 med den här inläggssulan.

Halkhämmande non-marking-sulor
Enligt den senaste arbetsskadestatistiken är stukningar, vrickningar och sträckningar den vanligast förekommande typen av skada*. Du kan själv minska risken för sådana skador genom att välja säkra och bekväma skor med bra stöd. Dessutom är det viktigt att ha bra grepp på ojämna eller våta underlag. Titta därför efter den högsta klassen inom halkskydd, SRC. Alla MASCOT:s nya skor har provats ut enligt och uppfyller denna skyddsstandard.

Den nya serien med skyddsskor från MASCOT finns i både skyddsklass S3 (en känga och en sko) och S1P (en sko samt en sandal med blixtlås). Alla är utrustade med en slitstark sula av PU/PU som inte lämnar märken (non-marking). Den nya serien med skor kan med fördel användas av ett brett urval yrkesgrupper, exempelvis hantverk, lätt byggnad, transport, lager och logistik.

Fler bilder: http://fotoweb.mascot.dk?bid=dxixbxi
Se mer om de fyra nya skorna, kängorna och sandalerna:


MASCOT® Bimberi Peak -turvavarsikenkä MASCOT® Mont Blanc -turvakenkä S3

MASCOT® Fujiyama -turvakenkä S1P

MASCOT® Alpamayo -turvasandaali 


*Källa:http://www.ask.dk/da/Statistik/Arbejdsskadestatistik/Arbejdsskadestatistik%202012.aspx 

Om MASCOT
Mascot International A/S är ett internationellt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför arbetskläder och skyddsskor av hög kvalitet. Företaget har under många år haft en kraftig tillväxt av både omsättning och intäkter. MASCOT är marknadsledande inom arbetskläder i Danmark och är ett av de största märkena i Europa. MASCOT har mottagit flera internationella priser – senast det europeiska priset för att vara bäst på att skapa kundvärde, ”Customer Service Leadership Reward”, bland 700 europeiska tillverkare av arbetskläder.

Kort om MASCOT:
• Fler än 2000 anställda i Europa och på egna fabriker i Vietnam och Laos
• SA 8000-godkänd produktion i Vietnam och Laos (internationellt CSR-certifikat)
• 17 000 varunummer av skyddskor och arbetskläder
• Fler än 3 miljoner produkter på lager
• Distribution av MASCOT:s produkter hos nät av återförsäljare i hela Europa
• ISO-certifierat enligt standarden DS/EN ISO 9001:2008

 
 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. +46 852507940 · Fax 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385
Mascot International A/S
Julsoevej 100
8600 Silkeborg
Danmark

Tlf. +45 8724 4700
Fax +45 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385