Lätta, stötdämpande skyddsskor

med tåhätta av kolfiber
2020 - MASCOT® FOOTWEAR CARBON | Designed to Perform-Skyddsskor (låga)-BOA® Fit System, F0251-909
Den 1 September 2020
MASCOT® FOOTWEAR CARBON är en ny serie skyddsskor för den kvalitetsmedvetna hantverkaren. Skorna är tillverkade av de bästa materialen med tåhätta av kolfiber, ett innovativt sulmaterial av XL EXTRALIGHT® EVA och spiktrampskydd i MASCOLAYER®. Skornas ytmaterial är tillverkat av 50 % återvunnen polyester.

MASCOT® FOOTWEAR CARBON-serien består av skyddsskor och -sandaler och har sammanlagt tre olika varianter. Speciellt för serien är skornas tåhätta, som är tillverkad av kolfiber. Kolfiber är ett mycket lätt men exceptionellt starkt material som gör tåhättan motståndskraftig mot slag och tryck. Dessutom är tåhättan i kolfiber metallfri och leder varken kyla eller värme.

Innovativa sulmaterial ger en hög komfort

Skyddsskorna i MASCOT® FOOTWEAR CARBON är utrustade med en lätt, smidig och innovativ sula av XL ETRALIGHT® EVA. Sulan bidrar till en låg vikt, god komfort och hög stötdämpning, som gör skorna särskilt behagliga att ha på sig hela dagen. Sulan ger skorna en extraordinärt god stötdämpning som skonar rygg och ben mot stötar under hela arbetsdagen. Det minskar upplevelsen av trötta ben och fötter efter en lång arbetsdag.

Skor till den kvalitetsmedvetna hantverkaren

Under utvecklingen av MASCOT® FOOTWEAR CARBON-serien har huvudfokus varit att hålla en låg vikt på skorna och att lägga till funktionell innovation för den upptagna hantverkaren. Skorna är därför utrustade med spiktrampskydd av MASCOLAYER®, som är mycket lätt och flexibelt. Det mjuka och böjliga spiktrampskyddet ger en god komfort, där skon enkelt följer fotens naturliga rörelser både i stående och knästående position.

Snören eller Boa® Fit System

Skor i MASCOT® FOOTWEAR CARBON finns med två olika snörningar: snören eller Boa® Fit Systemet. Skorna med snören ger en helt metallfri sko. Boa® Fit Systemet är inte metallfritt, men bidrar till en bra, justerbar och hållbar passform under hela arbetsdagen. Samtidigt passar Boa® bra om man ska ta av och på skorna flera gånger under dagen.

 

Du hittar skor och sandaler från MASCOT® FOOTWEAR CARBON hos din lokala MASCOT-återförsäljare.