MASCOT lanserar hållbara t-shirtar, sweatshirtar och pikétröjor

2019 - Modeller, Man, Kvinna, Sustainable products, T-shirt, Pikétröja
Den 5 November 2019
MASCOT presenterar en ny serie med hållbara produkter i två varianter: produkter i 100 % ekologisk bomull eller produkter i 60 % ekologisk bomull och 40 % återvunnen polyester. Dessa nya t-shirtar, sweatshirtar och pikétröjor är alla tillverkade av material som ger kunderna hållbara alternativ.

Med de nya överdelarna introducerar MASCOT ett hållbart alternativ till de traditionella överdelarna i bomull och polyester. Allt som allt lanseras tio överdelar, t-shirtar, pikétröjor och sweatshirtar till män och kvinnor i två materialkompositioner. Överdelarna är tillgängliga i upp till sex olika färger och är märkta med en Sustainable-logotyp.

Välj kläder som är bättre för människor och miljö

Den ekologiska bomullen är odlad utan användning av bekämpningsmedel och giftiga medel. Detta är bättre både för jorden och för lantbrukarna, som odlar bomullen. Den återanvända polyestern är tillverkad av plastflaskor och återanvända plastprodukter som har samlats in, tvättats, brutits ned till granulat och spunnits till polyestertråd. På så sätt används plastavfallet som en ny resurs i MASCOT:s senaste lansering. De hållbara överdelarna levereras även i produktpåsar som är tillverkade av 100 % återanvänd plast.

2019 - Modeller, Man, Kvinna, Sustainable products, T-shirts

MASCOT tar ansvar för människor och miljö

Lanseringen av de nya hållbara produkterna är en naturlig del av MASCOT:s arbete med att se till att produktionen och hela kedjan för MASCOT:s produktion är hållbar. MASCOT arbetar mot alla mål i Globala målen som FN har tagit fram. Det är särskilt fokus på mål nummer 12, som handlar om ansvarsfull förbrukning och produktion.

Globala målen är gemensamma riktlinjer för alla företag och organisationer. Alla har ett gemensamt ansvar att omsätta de globala behoven till företagslösningar som kan hjälpa till att skapa en hållbar framtid för kommande generationer.


2019 - Globala målen för hållbar utveckling

Produkterna finns tillgängliga hos din MASCOT-återförsäljare i december.