Vattentäta, lätta skaljackor i versioner för både män och kvinnor

2019-Modeller Skaljacka
Den 18 Juni 2019

Är du trött på tunga och tjocka jackor som begränsar dina rörelser under arbetsdagen? MASCOT lanserar nu lätta skaljackor med fokus på hög funktionalitet och skydd mot nederbörd och skiftande väderlek. Jackorna är certifierat andningsbara, vind- och vattentäta (EN 343) och de kommer med olika passformer för män och kvinnor.

Ytterkläder som skyddar mot vind och väder är väsentligt för dig som arbetar utomhus i alla slags väder. MASCOT:s nya skaljackor för män och kvinnor är lätta och behagliga att använda och de ger dig ett optimalt skydd mot vädret.

Jackornas yttermaterial är lätt och slitstarkt, och det ger ett certifierat skydd mot både regn och vind. Fodret är ganska lätt och tunt, och jackan har en kroppsnära passform, så att den sitter tätt mot kroppen och smidigt följer kroppens rörelser. Det gör den praktisk och behaglig att ha på sig, oavsett arbetsuppgift. Om det är extra kallt någon dag så tar man bara på sig en extra tröja under skaljackan. Jackorna har ytterligare ett skydd mot vinden med ett invändigt vindskydd som förhindrar att det blåser kallt upp i ärmarna samt genom blixtlåsen. En annan viktig egenskap hos jackorna är certifierad andningsbarhet. När jackan är andningsbar kan du göra dig av med överskottsvärme under aktivitet så att du undviker att bli fuktig eller våt av svett.

Smarta fickor och detaljer

MASCOT:s nya skaljackor har massor av nyttiga funktioner för en hektisk vardag. Huvan är fodrad, avtagbar och har ett justerbart, elastiskt snöre. Jackan har en innerficka, bröstficka och framfickor med blixtlås samt en avtagbar ID-korthållare. Dessutom har den ett elastiskt snöre i nederkanten så att den kan dras åt intill kroppen. Skaljackorna har CORDURA®-förstärkta ärmar som ökar slitstyrkan, och med de integrerade reflexeffekterna är du också synlig på arbetsplatsen.

 

2019-Modell

 

Skaljackorna för män och kvinnor är en del av MASCOT® ACCELERATE-serien och finns i tre nya fräscha färger, gräsgrön/grön, signalröd/svart och azurblå/mörk antracitgrå, samt i de klassiska färgerna svart, mörk marinblå och mörk antracitgrå/svart. Jackorna finns även i en lättare variant (18011 + 18001) som är nästan identiska, men som inte är vattentäta utan istället vattenavvisande.

 

18311-231 MASCOT® ACCELERATE-skaljacka, andningsbar, vind- och vattentät, dampassform.
18301-231 MASCOT® ACCELERATE-skaljacka, andningsbar, vind- och vattentät.

 

 2019-SkaljackorMASCOT® ACCELERATE 18301-231 | Skaljacka

 

2019-Jackor för kvinnor MASCOT® ACCELERATE 18311-231 | Skaljacka, Lady passform