Sommerarbetsbyxor med låg vikt

och hög slitstyrka
Byxor med knäfickor - Kaki - 2014
Den 25 April 2014

För visst arbete fungerar det ibland bara inte med shorts i sommarvärmen. Då är dessa nya lättviktsbyxor med hög slitstyrka ett utmärkt alternativ.

För även om tyget har låg vikt, är slitstyrkan mycket hög. Fickorna som används oftast – bakfickor, lårfickor och tumstocksfickor – har förstärkts med ett extra tyglager. Samtidigt är knäkuddsfickorna gjorda av CORDURA® och det finns förstärkningar i CORDURA® på diverse andra fickor. CORDURA® har provats ut och bekräftats vara sju gånger starkare än bomull. Slitstyrkan i sömmarna har säkerställts genom tredubbla sömnader på de mest utsatta ställena.

Själva tyget består av 50 % polyester och 50 % bomull, vilket gör byxorna bekväma, andningsbara och mjuka mot huden. Med en vikt på endast 205 g/m² är byxorna överraskande lätta och hjälper dig därför igenom varma dagar där arbetet kräver långbyxor.

Designen är lika praktisk som tyget. MASCOT® Lemberg har hög rörelsefrihet med låg skärning och ergonomiskt utformade byxben, och har alla fickor och detaljer som en effektiv vardag kräver. Som alla andra MASCOT-produkter bär MASCOT® Lemberg Oeko-Tex®-märket. Oeko-Tex® Standard 100 är din garanti för att produkten har kontrollerats efter innehåll av hälsofarliga eller förmodat hälsofarliga kemikalier och färgämnen. Oeko-Tex® är världens ledande hälsomärkning för textilier.

MASCOT® Lemberg finns i butikerna redan nu – både i kaki/svart och, från och med maj, den nya färgkombinationen mörk antracitgrå/svart. MASCOT® Lemberg är bara en av de 23 tvåfärgade produkterna i serien MASCOT® UNIQUE som lanserades 2013.