Redo för ljummet väder

med nya knickers
Press 2014 - Knickers - Vit
Den 8 April 2014

Med ljummare temperaturer i sikte är många nu på jakt efter lättare alternativ till vinterns kraftiga arbetsbyxor. MASCOT har nyligen utökat sortimentet med två nya par knickers i flera enfärgade och tvåfärgade varianter.

När man väljer sommarbyxor är det bland annat viktigt att de ska vara lätta och luftiga. Samtidigt ska de ha samma höga slitstyrka och alla funktioner som hos de arbetsbyxor man är van vid, t.ex. knäkuddsfickor.

Arbetsknickers - Grå - 2014

Sju gånger starkare än bomull

Just den här kombinationen har våra två nya knickers, som redan finns hos återförsäljare i hela landet. Dessa nya knickers är tillverkade av ett lätt material med en vikt på 270 g/m². De är luftiga och har en rymlig passform runt de ergonomiskt utformade knäna. Samtidigt är slitstyrkan mycket hög, med förstärkningar i CORDURA® på utsatta ställen. Det här gör stor skillnad i arbetet, eftersom CORDURA® är sju gånger starkare än bomull. Våra nya knickers finns i ett utförande med hängfickor av CORDURA® och i ett utan hängfickor.

Båda modellerna har knäkuddsfickor i CORDURA®, en stor snedställd lårficka och en nyutvecklad tumstocksficka som ger en större rörelsefrihet.

Stor rörelsefrihet

Dessa nya knickers heter MASCOT® Lindau (med hängfickor) och MASCOT® Altona och har utvecklats med en särskild och välsittande passform som gör att de följer kroppens rörelser smidigt, oavsett kroppsposition. Bland annat har ett avlångt stycke tyg satts dit på insidan av byxbenen, vilket ger en större rörelsefrihet och gör att det inte finns några störande sömmar runt skrevet. Tillsammans med fickorna, som är placerade med millimeterprecision för bästa utnyttjande, bidrar den ergonomiskt utformade linningen till perfekt stöd så att du enkelt kan fylla fickorna med verktyg och ändå röra dig enkelt och flexibelt.

Grundligt utprovade innan produktion

Båda knickers är Oeko-Tex® Standard 100-certifierade och godkända enligt industritvättstandarden EN 15797 och UV Standard 801. De ingår i serien MASCOT® UNIQUE som lanserades 2013 efter ett grundligt utvecklingsarbete med flera utprovningar och studier inom både byggbransch och industri. Nytt för serien i vår, och som komplement till seriens t-tröjor och polotröjor, lanseras också två flexibla huvtröjor (den ena med genomgående blixtlås) i sju färgkombinationer var. MASCOT® UNIQUE innefattar nu totalt 23 produkter i många olika färger, benlängder och storlekar.

MASCOT® UNIGUE Knickers - 2014

Arbetskläder med gott samvete

MASCOT® UNIQUE är dessutom arbetskläder med gott samvete. Produkterna är huvudsakligen tillverkade i MASCOT:s egna fabriker med SA 8000-certifiering. SA 8000 är den mest erkända internationella standarden för socialt ansvarstagande. När en leverantör har den här certifieringen kan konsumenten vara säker på att produkterna är tillverkade under goda och trygga arbetsförhållanden.