Arbetskläder

av eukalyptus
Tencel logo - Press
Den 19 Februari 2014

MASCOT utvecklar hela tiden nya tygtyper för att ge arbetskläderna särskilda egenskaper som hjälper användaren i vardagen. Det senaste exemplet är tyg med den naturliga fibern Tencel®.

Tencel® är utvecklat av eukalyptusträ och är därför 100 % naturligt. När det vävs till tyg är Tencel® inte bara väldigt mjukt. Det är också fukttransporterande och temperaturkontrollerande och är mjukt, lent och kylande mot huden. Tencel® är 50 % mer absorberande än bomull och har därför mycket bra komfort.

Nya hantverkarbyxor med Tencel®

MASCOT har ett brett urval av produkter med Tencel® i sortimentet – från overaller och byxor till arbetsjackor. Finns både i enfärgade och tvåfärgade varianter. Och i mars kommer ännu en produktnyhet med Tencel® att finnas i butikerna: MASCOT® Bremen. Detta är slitstarka hantverkarbyxor med hängfickor, knäkuddsfickor och helt unik passform. Passformen har skapats med låg skärning, ergonomiskt utformade byxben, och på insidan av byxben och skrev sitter en smart kil som ger nästan obegränsad rörelsefrihet.

MASCOT® Bremen - 2014 - Byxor

Unik blandning av polyester och Tencel®

I MASCOT® Bremen och i MASCOT:s andra produkter med Tencel® finns polyester inblandat för att också få alla goda egenskaper från denna fiber – slitstyrka, formstabilitet och hållbarhet, tvätt efter tvätt. Blandningen av Tencel® och polyester samlar de bästa egenskaperna från två material: hög slitstyrka och mycket bra komfort.

Det kan också tilläggas att Tencel® även har en sund miljömässig profil: MASCOT:s Tencel® är uteslutande framställt från hållbart skogsbruk och tillverkningen av Tencel® kräver mindre än en tiondel av det vatten som krävs för att framställa bomull.

MASCOT® Bremen kommer att finnas på lager i mars. Övriga produkter med Tencel® finns redan på lager.